Tietoa Animaliasta

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä kansalais- ja asiantuntijajärjestö. Teemme töitä erityisesti turkiseläinten, tuotantoeläinten sekä koe-eläinten puolesta.

Animalia – eläinten asian ajaja

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Eläimet eivät itse voi puhua omasta puolestaan: ne tarvitsevat äänitorvekseen eläinten hyvinvoinnista välittävien ihmisten järjestön. Animalia vaatii, että eläinten hyvinvointi ja oikeudet huomioidaan nykyistä paremmin lainsäädännössä, koulutuksessa ja jokapäiväisissä suhteissamme eläimiin. Animalian työ pohjautuu sekä kokemukseen että tutkimustuloksiin.

Animalia on asiantuntijajärjestö, joka toimii tiedottamalla, kampanjoimalla ja vaikuttamalla lainsäädäntöön. Pyrimme saamaan ihmisiä mukaan eläinsuojelutoimintaan ja teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa. Myös kansainvälisellä yhteistyöllä muiden maiden eläinsuojelujärjestöjen kanssa on toiminnassamme vankka sija. Pyrimme vaikuttamaan erityisesti EU:n alueella tehtävään eläinsuojelulainsäädäntöön. Animalia toimii avoimesti ja laillisin keinoin. Animalia on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton järjestö, joka toimii jäsenmaksujen ja lahjoitusten varassa.

Animalian päätoimintakohteita ovat tuotantoeläimetturkiseläimet sekä koe-eläimet. Mahdollisuuksien mukaan toimimme myös muiden eläinten käyttöön liittyvien kysymysten, kuten eläinten viihdekäytön parissa. Animalia omaa monipuolisen asiantuntemuksen ja tietovarannon eläinten hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. 

Liittyminen Animalian jäseneksi tuo iloa, hyötyä ja konkreettisia vaikutusmahdollisuuksia. Animalialla on paikallisia toimintaryhmiä lähes 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Jäseneksi liittyminen kannattaa myös, vaikka et ehtisi tai haluaisi osallistua itse toimintaan – jokainen jäsenyys on arvokas apu eläimille. Tutustu toimintaamme toimintakertomusten kautta.

Olemme saavuttaneet yli 50 toimintavuoden aikana suuren määrän erilaisia voittoja eläimille – lue lisää saavutuksistamme. Yksi merkittävä osa työtämme on myös lainsäädäntöön vaikuttaminen. Lue jättämiämme lausuntoja lakiesityksistä.

Tutustu tarkemmin toimintaperiaatteisiimme.

Animalian säännöt löydät täältä.