Allekirjoita vetoomus: Loppu eläinkokeille!

Suomi on muiden EU-maiden rinnalla sitoutunut vähentämään eläinkokeita ja kehittämään eläinkokeettomia tutkimusmenetelmiä. Silti vuosittain noin 70 000–120 000 eläintä joutuu Suomessa eläinkokeisiin, ja määrä on laskenut vain hitaasti. Tiesitkö, että eläimiä esimerkiksi pakkouitetaan, eristetään, leikellään ja halvaannutetaan joka päivä, myös Suomessa?

Eläinkokeiden lopettaminen on mahdollista. Nyt on aika toimia!

Vaadimme, että Suomen on laadittava askelmerkit eläinkokeettomaan tieteeseen siirtymiseen ja sitouduttava eläinkokeiden lopettamiseen Suomessa. Hallituksen on lisättävä eläinkokeettoman tutkimuksen rahoitusta, jotta koe-eläinten kärsimystä voidaan vähentää ja lopulta päästä kokonaan eroon eläinkokeista.

Auta koe-eläimiä. Allekirjoita vetoomus hiirien, kalojen, rottien, kanien ja muiden eläinkokeissa käytettävien eläinten puolesta.

Allekirjoita vetoomus
Kenttä vaaditaan
Kenttä vaaditaan
Kenttä vaaditaan Sähköposti on virheellinen

* Merkityt kentät vaaditaan. Tietojasi käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti

Vetoomus eläinkokeiden lopettamiseksi Suomessa

Me allekirjoittaneet vaadimme hallitusta sitoutumaan koe-eläinten määrän vähentämiseen ja lopulta eläinkokeiden lopettamiseen sekä lisäämään eläinkokeettomien menetelmien rahoittamista. EU ja Suomi ovat sitoutuneet eläinkokeiden lopettamiseen EU-alueella jo vuonna 2010. Silti eläinkokeissa käytettävien eläinten määrä ei ole juurikaan vuosien saatossa laskenut.

Noin puolet koe-eläimistä käytetään Suomessa perustutkimuksessa. Perustutkimus itsessään ei tuota esimerkiksi uusia lääkkeitä, vaan perustutkimukseen kuuluu muun muassa syöpä-, hermosto- ja käyttäytymistutkimuksia. Eläimistä on yritetty luoda geneettisesti mahdollisimman yhtenäisiä kantoja ja ihmisen kaltaisia malleja, mutta aina kun tutkitaan hiirtä, tutkitaan hiirtä – ei ihmistä. Eläinkokeet ovat huonoa tiedettä: ne ovat kalliita ja epäluotettavia. Alle 10 % eläinkokeet läpäisseistä lääkkeistä toimii ihmisillä. Sydän-, syöpä- ja neurologisten lääkkeiden tehokkuus on erityisen heikkoa, vain 5–6 prosenttia.

Tarvitsemme eettisempiä ja tieteellisesti luotettavampia tutkimusmenetelmiä. Eläinkokeiden lopettaminen on tämän vuoksi välttämätöntä.

Allekirjoita vetoomus, jotta Suomi laatii askelmerkit eläinkokeiden lopettamiseksi ja eläinkokeettomaan tieteeseen siirtymiseksi.

Kuvituskuva: NiDerLander / iStock

 

Jaa vetoomus somessa!