Italialainen muotijätti jättää turkikset – Max Mara on ollut myös suomalaisen Saga Fursin asiakas

Jälleen yksi ikoninen muotibrändi on päättänyt jättää turkikset pois mallistoistaan, kun korkeatasoisista vaatteistaan tunnettu Max Mara on tehnyt linjauksen, jonka mukaan se lopettaa turkisten käytön. 

Max Mara on yksi viimeisistä isoista korkean profiilin muotibrändeistä, joka on tehnyt päätöksen eläinoikeuksien ja eettisemmän muodin puolesta. Aiemmin turkittomuuteen ovat sitoutuneet muun muassa Dolce & Gabbana, Saint Laurent, Valentino, Prada, Gucci, Versace, Alexander McQueen, Balenciaga ja Armani. 

“On ollut vain ajan kysymys, koska myös Max Mara tekee päätöksen turkittomuudesta. Merkittävä osa tunnetuista muotibrändeistä on ymmärtänyt, että vastuullisuuteen ja kestävyyteen kuuluvat myös eläinten oikeudet. Ihmiset eivät halua tukea kärsimystä ja juuri sitä turkikset edustavat”, sanoo Animalian eläinsuojeluasiantuntija Laura Uotila.

Turkittomuus ja turkistarhauskiellot lisääntyvät maailmalla 

Kuten monet muut turkisten käytön lopettaneet luksusmerkit, myös Max Mara on ollut suomalaisen Saga Fursin asiakas. Viime vuosina Max Mara on käyttänyt mallistoissaan turkiksista tehtyjä asusteita, kuten hansikkaita, hihojen ja huppujen reunuksia ja koristetupsuja. Max Maralla on yli 2500 liikettä 150 maassa. 

Max Maran päätöstä vauhditti kansainvälisen turkistarhauksen vastaisen kattojärjestön Fur Free Alliancen ja sen jäsenjärjestöjen tekemä työ. Animalia on Fur Free Alliancen jäsen.

Euroopassa jo 19 maata on kieltänyt turkistarhauksen täysin tai osittain. Monessa maassa on tehty myös tehty rajoituksia turkistarhaukseen. 

Lisätietoja: 

Laura Uotila
eläinsuojeluasiantuntija, Animalia
puh. 050 543 9601
laura.uotila@animalia.fi

Fur Free Alliance: Max Mara Fashion Group announces Fur Free Policy

Animalia: Turkittomat liikkeet

Animalia: Turkistarhauskiellot

Kuva: iStock.com/ JMrocek