Haasta kansanedustajaehdokas – eläinten oikeudet eduskuntaan

Ei ole yhdentekevää, ketkä istuvat eduskunnassa päättämässä eläinten asioista. Eläimet tarvitsevat puolustajia eduskuntaan. 

Tuleva eduskunta voi päättää useista miljoonien eläinten hyvinvointiin vaikuttavista asioista. Kansanedustajat voivat olla päättämässä esimerkiksi turkistarhauksen lakkauttamisesta, tuotantotilojen eläinten kohtelusta tai eläinkokeista luopumisen vauhdittamisesta. Tämän vuoksi on tärkeää, että eduskuntaan saadaan mahdollisimman monta eläinten oikeuksia puolustavaa kansanedustajaa.  

Suomalaisista 85 % on sitä mieltä, että kaikkien eläinten tulee voida toteuttaa lajityypillisiä käyttäytymistarpeitaan. Nykymuotoista turkistarhausta vastustaa 80 %. Tämän mielipidetiedon tulee näkyä myös eduskunnan päätöksissä. Eläimet jäävät kuitenkin sivuun tuotantoa ja taloutta painottavassa päätöksenteossa. Pelkästään ilmastopolitiikan oheen tarvittaisiin enemmän eläinpoliittista keskustelua.   

Näin voit auttaa: haasta kansanedustajaehdokas!  

Kehotamme sinua, eläinten ystävä, haastamaan kansanedustajaehdokkaan vastaamaan eläinpoliittiseen vaalikoneeseen ja kertomaan kannoistaan vaalitilaisuuksissa ja sosiaalisessa mediassa.  

Haasta ehdokas vastaamaan eläinpoliittiseen vaalikoneeseen: pyydä häntä täyttämään tietonsa lomakkeelle, jotta voimme lähettää vaalikoneen hänelle.  

Osallistu vaalitilaisuuksiin, vaalipaneeleihin, puolueiden tilaisuuksiin toreilla ja kaduilla tai kysy eläinasioista ehdokkaalta hänen somekanavissaan tai sähköpostitse. 

Pyydämme, että kysyt kansanedustajaehdokkaalta omin sanoin, miten hän varmistaa, että  

1. turkistarhauksen alasajoa aletaan valmistella mahdollisimman pian ja  

2. miten ehdokas aikoo edistää eläinten hyvinvointia ja oikeuksia, jos hän pääsee eduskuntaan. 

Voit kertoa halutessasi ehdokkaan haastamisessa sosiaalisessa mediassa käyttämällä alla olevaa kuvaa. 

Jos jaat kuvan Instagramissa ja tarinoissasi, muistathan tägätä @animaliary, jotta voimme jakaa kuvasi tarinassamme.  Voit käyttää tunnisteita #turkisvaalit, #eduskuntavaalit2023 ja #eläinpolitiikka.

Kuva: Balvik C. / We Animals Media