Vietnamiin rakennetaan toinen turvakeskus sappikarhuille

Karhuja tarhataan sapen vuoksi yhä edelleen useissa Aasian maissa. Karhujen turvakeskuksille on suuri tarve, ja vihdoin Vietnamiin ollaan rakentamassa toista karhujen turvapaikkaa.

Toisen karhujen turvakeskuksen rakennustyöt ovat nyt alkaneet Vietnamissa. Rakennustöiden aloitus sai paljon julkisuutta: Vietnamin hallituksen edustajien lisäksi tilaisuudessa olivat paikalla muun muassa Animals Asia -järjestön perustaja Jill Robinson, muita asiantuntijoita sekä kaksi YK-suurlähettilästä. Robinsonin mukaan Vietnam näyttää hienoa esimerkkiä eläinten hyvinvoinnin edistämisessä ja toivoo, että muut maat tekevät samoin.

Vietnamin toinen turvakeskus tulee tarjoamaan suojan yli 300 karhulle, jotka on pelastettu sappikarhutiloilta. Tämä mahdollistaa sappikarhutilojen toiminnan lopettamisen kokonaan maassa. Turvakeskus auttaa myös lopettamaan karhujen pyydystämisen ja salakuljetuksen sappikarhutiloille ja näin suojelemaan uhanalaista karhukantaa.

Uusi turvakeskus turva-alueineen on tarkoitus saada valmiiksi vuoteen 2024 mennessä. Tavoitteena on pelastaa sinne Vietnamin viimeinenkin sappikarhu vuoden 2026 aikana.

Animals Asia -järjestön päämäärä on kunnianhimoinen ja haasteellinen, muttei mahdoton. Järjestöllä on kokemusta ja asiantuntemusta karhujen pelastamisesta, ja järjestö on tähän mennessä pelastanut jo yli 660 karhua. Työ ei olisi ollut mahdollista ilman tukijoiden lahjoituksia. Animalian karhuryhmä on yksi järjestön merkittävistä tukijoista.

Heinäkuussa pelastettiin seitsemän karhua

Suuri sappikarhujen pelastusoperaatio tehtiin heinäkuussa pahamaineiselta sappikarhutilalta Vietnamista, Phung Thuongin alueelta. Tilanhoitaja pidätettiin ja häntä syytettiin 350 sappinestepullon laittomasta kuljetuksesta. Animals Asia -järjestön työntekijät pelastivat turvakeskukseen seitsemän karhua viranomaisten pyynnöstä.

Pelastetut karhut saivat viimeiset vapaina olevat tilat Vietnamin ainoasta tällä hetkellä toimivasta turvakodista. Tarve Vietnamin toisen turvakodin rakentamiselle onkin lisääntynyt entisestään.

Aiemmin nämä pelastetut karhut elivät karmeissa olosuhteissa: suurin osa niistä oli pyydystetty luonnosta jo pentuina ja pidetty erittäin ahtaissa häkeissä sappikarhunesteen keräämiseksi. Nyt Vietnamin turvakodin karhu- ja eläinlääkäritiimi antaa näille karhulle parasta mahdollista hoitoa ja huolenpitoa.

Lue lisää Animalian karhuryhmän toiminnasta ja sappikarhujen auttamisesta!

Haluatko auttaa Vietnamin sappikarhuja? Suomesta lahjoituksia voi tehdä Animalian kautta tilille FI24 1011 3000 2606 29 viitenumerolla 219082. Animalia toimittaa lahjoitukset lyhentämättöminä Animals Asia -järjestölle.

Animals Asian uutiset: Animals Asia rescues seven bears from bile farming hotspot in Vietnam

Exclusive! One giant leap for moonkind as Animals Asia breaks ground on second bear sanctuary in Vietnam

Kuva: Jo-Anne McArthur / We Animals Media

Annemari Kantanen
Animalian karhuryhmä

Ajankohtaista Animaliasta