Auta Ukrainan eläimiä

Ukrainassa on käynnissä humanitäärinen kriisi, jonka seurauksena ukrainalaiset ihmiset ja eläimet tarvitsevat nyt kipeästi apua. Listasimme luotettavia kohteita, joiden kautta voit auttaa konfliktista kärsiviä eläimiä ja lemmikkiensä kanssa Ukrainasta pakenevia ihmisiä.

Ukrainan sotatilanne on järkyttänyt ihmisiä ympäri maailman, ja monien ajatukset ovat nyt ihmisten kärsimyksen lisäksi hädänalaisten eläinten luona. Kokosimme alle joitakin toimijoita, jotka auttavat eläimiä paikan päällä löytöeläintaloissa ja eläinten turvakodeissa, ottavat vastaan sodan keskeltä tuotuja eläimiä tai jotka toimittavat ruokaa ja lääkkeitä apua tarvitseville eläinsuojille.

Miten voit auttaa Ukrainan eläimiä?

Alla on lueteltu avustuskohteita, jotka ottavat vastaan kertalahjoituksia englanninkielisten lahjoitussivujen kautta ukrainalaisten eläinten puolesta tehtävään työhön. Olemme valinneet listaukseen toimijoita, jotka löytyvät myös eurooppalaisten eläinsuojelujärjestöjen kattojärjestö Eurogroup for Animalsin ja kansainvälisen eläinoikeusjärjestö Anima Internationalin verkkosivuilta. Pääset lahjoitussivulle klikkaamalla järjestön nimen linkkiä.

 • Happypaw 
  Kodittomien koirien ja kissojen eläinsuoja Kiovassa.  
 • UAnimals 
  Ukrainalainen eläinoikeusjärjestö, joka tekee lahjoituksia paikallisille eläinsuojille ja toimittaa niihin ruokaa. UAnimalsille voi lahjoittaa tällä hetkellä helpoiten kuukausilahjoituksella Patreonin kautta. Kuukausilahjoituksen voi perua milloin vain.
 • IFAW
  Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö, joka toimittaa ruokaa ja lääkkeitä kodittomien koirien eläinsuojiin Itä-Ukrainassa.
 • Save the dogs 
  Romanialainen eläinsuojelujärjestö, joka toimittaa ruokaa ja lääkkeitä Ukrainasta paenneiden ihmisten lemmikeille Ukrainan ja Romanian rajalle.  

Animalian hallitus myönsi 7.3. sekä UAnimalsille että IFAWille 2 500 euron tuen. Animalia jatkaa Ukrainan tilanteen seuraamista. Ukrainalaiset toimijat tulevat tarvitsemaan tukea myös jatkossa sodan jatkuessa ja jälleenrakentamisen käynnistyessä. Animalia tukee vuosittain eläinten hyvinvointia ja oikeuksia edistävää toimintaa maissa, joissa eläinsuojelutoiminta on vasta pienimuotoista ja kärsii merkittävästä resurssipulasta. 

Päivitetty listausta ja tieto Animalian lahjoituksesta 8.3.2022

Tiina Vuolle.
Tiina Vuolle
markkinointiviestinnän suunnittelija

Ajankohtaista Animalialta