Paul McCartney puolustaa kosmetiikan eläinkoekieltoa

Pitkäaikainen eläinten oikeuksien puolustaja Sir Paul McCartney vaatii kosmetiikan eläinkoekiellosta kiinnipitämistä EU:ssa.

Kielto on uhattuna Kemikaaliviraston päätösten vuoksi, ja sitä tukemaan on perustettu eurooppalainen kansalaisaloite “Save Cruelty Free Cosmetics”. Animalia kerää yhdessä muiden eurooppalaisten eläinjärjestöjen kanssa allekirjoituksia aloitteeseen.

Me kaikki luulimme, että taistelu oli ohi ja että kosmeettiset eläinkokeet Euroopassa ovat menneisyyttä, mutta valitettavasti tämä ei ole totta. Euroopan Kemikaalivirasto vaatii edelleen tuhansien pupujen, rottien, kalojen ja muiden eläinten käyttöä kosmetiikan ainesosien testaamisessa.

Mutta sinä voit auttaa tämän pysäyttämisessä.

Yhdenkään eläimen ei pitäisi kärsiä kauneuden vuoksi, joten jos olet EU-kansalainen, mene osoitteeseen savecrueltyfree.eu ja allekirjoita Euroopan kansalaisaloite kiellon suojelemiseksi. Vetoomuksen allekirjoittaminen vie vain minuutin –  ja se auttaa elämän suojelemisessa.

– Sir Paul McCartney

Tällä hetkellä tuhansia eläimiä pakotetaan hengittämään tai nielemään kosmetiikassa käytettäviä ainesosia Kemikaaliviraston vaatimuksesta. EU:n koko kosmetiikan eläinkoekielto on uhattuna uusien vaatimusten vuoksi. Vaatimukset koskevat ainesosia, joita on käytetty turvallisesti jo vuosia. Nämä eläinkokeet olisivat täysin vältettävissä .

Uusiin eläinkokeisiin päätyviä ainesosia markkinoidaan maailmanlaajuisesti, ja ne heikentävät siten kaikkien mahdollisuuksiin ostaa eläinkokeettomia kosmetiikkatuotteita. Aloite tarvitsee miljoonan EU-kansalaisen tuen, jotta parlamentti ottaa sen käsittelyyn.

Lue lisää: Miksi kosmetiikan eläinkoekielto on uhattuna?

Kuva: Darkmoon Art / Pixapay

Ajankohtaista Animalialta