Animalian hallitus: Suomessa turkistarhaus asetetaan jopa ihmisten terveyden edelle

Animalian vasta valittu hallitus pitää minkkien koronarokotetta huolestuttavana osoituksena siitä, että epäeettistä eläintuotantoa suojellaan kaikin keinoin jopa pandemiatilanteessa. Kehitteillä oleva minkkien koronarokote on FIFURin ja Helsingin yliopiston yhteinen hanke.

Lukuisat asiantuntijatahot ympäri maailmaa, mukaan lukien Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA, ovat ilmaisseet huolensa minkkitarhauksen aiheuttamasta uhasta ihmisten terveydelle. Useat maat ovat kieltäneet turkistarhauksen joko väliaikaisesti tai pysyvästi minkkien aiheuttaman koronavirusuhan vuoksi.

”Samaan aikaan, kun huolehdimme yhdessä siitä, miten voimme voittaa viruksen ja saisimme rokotettua ihmiset, käytetään valtavia resursseja siihen, että rokotetaan kaikki turkistarhoilla kasvatettavat minkit. Oikea toimenpide olisi vähintäänkin lopettaa minkkitarhaus välittömästi. Myös supikoiratarhaus tulisi keskeyttää, sillä supikoiratkin ovat alttiita koronavirustartunnalle”, sanoo Animalian hallituksen jäsen Tiina Ollila.

Eläintuotantoa kehitetään eläinten oikeuksien ja ilmaston kustannuksella

Animalian puheenjohtaja Erja Laakkonen toteaa Animalian hallituksen pitävän huolestuttavana toimintatapaa, jossa kaikki eläintuotanto pyritään turvaamaan keinolla millä hyvänsä.

”Aivan kuten ilmastokriisin hoidossa, myös tässä käytetään kaikki keinot, jotta voisimme jatkaa kuten ennenkin. Eläimet ja myös ihmiset kärsivät tällaisesta ajattelutavasta. Edes kansanterveyttä uhkaava pandemiatilanne ei ole saanut päättäjiä esittämään rajoituksia turkistarhaukselle”, Laakkonen sanoo.

Animalian uusi hallitus valittiin vuosikokouksessa 30.3. Uutena jäsenenä hallitukseen nousi Jussi Aimola (merkonomi) Helsingistä. Animalian puheenjohtajana jatkaa Erja Laakkonen (KT, FM) Polvijärveltä. Animalian varapuheenjohtajaksi valittiin Sami Säynevirta (MTI) Helsingistä. Hallituksessa jatkavat myös Jenna Aarnio (VTM) Turusta, Hannele Ahponen (VTM, DI) Helsingistä, Martta Kinnunen (medianomi, yhteisöpedagogi) Helsingistä, Jere Ollila (valt. yo) Helsingistä, Tiina Ollila (FM) Porvoosta, Santeri Pienimäki (FM), Helsingistä, Senni Puustinen (medianomi) Helsingistä ja Salla Tuomivaara (YTT) Helsingistä.

Animalian hallitus 2021: Puheenjohtaja Erja Laakkonen, Jere Ollila, Senni Puustinen, Tiina Ollila, Jenna Aarnio, Jussi Aimola, varapuheenjohtaja Sami Säynevirta, Hannele Ahponen, Salla Tuomivaara, Martta Kinnunen. Kuvasta puuttuu Santeri Pienimäki.

Lisätiedot:

Erja Laakkonen
Animalian puheenjohtaja
puheenjohtaja(at)animalia.fi

Tiina Ollila
Hallituksen jäsen
tiina.ollila(at)animalia.fi

Ajankohtaista