Yhteisötalo Messi

Kirkkokatu 22

8. toukokuuta 2024

kello 17.30-19.00

Yhteisötalo Messi · 8. toukokuuta 2024

Tiina Ollila – Poliittiset eläimet, kirjailijavierailu ja keskustelutilaisuus

Poliittiset eläimet tietokirjan kirjoittanut Tiina Ollila saapuu Kotkaan vierailulle kertomaan kirjan teemoista ja keskustelemaan siitä millaisin keinoin eläinten yhteiskunnallista asemaa voidaan parantaa.

Millaisia oikeuksia muilla eläimillä kuin ihmisillä tulisi olla? Kuka tekee eläinpolitiikkaa? Entä mikä estää eläinoikeuksien etenemistä?

Viime syksynä julkaistu Poliittiset eläimet -kirja luo kokonaiskuvan eläinoikeuksien tarpeesta nyky-yhteiskunnassamme. Kyse ei ole ainoastaan siitä, mitä mieltä lihansyönnistä tai lihantuotannon päästöistä ollaan. Kun maailmaa ja arkisia käytäntöjä alkaa katsoa broilerin, kirjolohen, kukkopojan tai vasikan näkökulmasta, politiikan kenttä laajenee. Jotta eläinoikeudet ei typistyisi vegaanisen ruokavalion noudattamiseksi tai yksilöpsykologiseksi pohdinnaksi, tarvitaan politiikkapuhetta.Teos selventää eläinoikeusajattelun perusteita ja havainnollistaa ristiriitaista suhtautumistamme eri lajeihin. Kirjailija Tiina Ollila kertoo omakohtaisella otteella, miten eläinoikeuksien pitäisi näkyä paitsi politiikassa, myös feministisessä keskustelussa, ympäristöliikkeessä ja mediassa. Eläinkysymys ei ole vain eläinkysymys vaan koko ihmiskunnan kysymys.

Tilaisuudessa kuullaan Ollilan alustus aiheeseen kirjan pohjalta. Alustuksen jälkeen keskustellaan erilaisista vaikuttamisen keinoista, toimintatapojen vaikuttavuudesta ja siitä miten meistä jokainen voi toimia eläinten yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi?
Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Tilaisuus järjestetään Messin b-talon kahvion tiloissa ja se on kaikille avoin ja maksuton. Tarjolla on kahvia ja teetä. Rakennus ei valitettavasti ole esteetön.

Tapahtuma Facebookissa: facebook.com/events/430252233035351
Järjestää Animalia Kotka