Zoom

25. marraskuuta 2021

kello 14.00-16.00

Zoom · 25. marraskuuta 2021

25.11. Näin huomioit eläinten oikeudet mediassa – pikakurssi toimittajille ja viestijöille

Miten toimittajan tai viestijän tulisi huomioida eläinten oikeudet työssään? Ovatko eläimet kilogrammoja vai yksilöitä? Miksi eläinten kasvattaja ei aina ole paras asiantuntija? Millaisia sudenkuoppia on syytä välttää omassa kirjoittamisessa? Entä millaisia valtasuhteita termien taakse piiloutuu?

Tämä maksuton koulutus antaa pikakurssin eläinten oikeuksista osana journalistin ja viestijän työtä. Koulutuksen myötä tiedät, mitkä ovat keskeiset kysymykset eläimistä kirjoittaessa ja miten jutun näkökulmaa voi monipuolistaa.

Koulutus järjestetään ZOOM-alustalla torstaina 25.11. kello 14–16. Koulutus sopii kokeneille journalisteille ja viestijöille mutta myös alalle suuntautumassa oleville.

Koulutuksen järjestää Animalia ry. Animalia on 60-vuotias eläinten oikeuksia ja hyvinvointia edistävä järjestö.

Koulutuksen vetävät kokeneet eläimistä kirjoittamisen asiantuntijat:

Veikka Lahtinen on Animalian vaikuttamistyön asiantuntija, kokenut puhuja ja tietokirjailija, joka päätoimitti Animalian Eläinoikeusraportin vuonna 2021.

Tiina Ollila on Animalian hallituksen jäsen, väitöskirjatutkija ja kriittisen eläintutkimuksen verkoston varapuheenjohtaja.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä:

* Eläinkysymys sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksenä: Onko eläinkysymys samanlainen kuin vaikka sukupuolivähemmistöjen oikeudet?
* Hankalat termit ja termisensitiivisyys: Mitä termejä pitäisi käyttää ja millaisia valtasuhteita termien takana piilee?
* Eläimistä kirjoittamisen ongelmat mediassa.
* Miten eri näkökulmia voisi tasapainotella kun kirjoittaa eläimistä, jotka ovat samaan aikaan omaisuutta, tuote ja tuntevia yksilöitä?
* Mistä aiheista eläinkysymyksissä kirjoitetaan liian vähän?
* Hyviä lähteitä eläinasian näkökulmasta.

Ilmoittaudu tästä: https://animalia1.typeform.com/to/sPLshFqv?