Kouvolan pääkirjasto

Salpausselän katu 33

25. maaliskuuta 2024

kello 18.00-19.30

Kouvolan pääkirjasto · 25. maaliskuuta 2024

Kirjailijavieraana Tiina Ollila

Poliittiset eläimet -tietokirjan kirjoittaja Tiina Ollila vierailee Kouvolan pääkirjastossa maanantaina 25.3. kello 18.

Millaisia oikeuksia muilla eläimillä kuin ihmisillä tulisi olla? Kuka tekee eläinpolitiikkaa? Entä mikä estää eläinoikeuksien etenemistä?

Viime syksynä ilmestynyt Poliittiset eläimet -kirja luo kokonaiskuvan eläinoikeuksien tarpeesta nyky-yhteiskunnassamme. Kyse ei ole ainoastaan siitä, mitä mieltä lihansyönnistä tai lihantuotannon päästöistä ollaan. Kun maailmaa ja arkisia käytäntöjä alkaa katsoa broilerin, kirjolohen, kukkopojan tai vasikan näkökulmasta, politiikan kenttä laajenee. Jotta eläinoikeudet ei typistyisi vegaanisen ruokavalion noudattamiseksi tai yksilöpsykologiseksi pohdinnaksi, tarvitaan politiikkapuhetta.

Teos selventää eläinoikeusajattelun perusteita ja havainnollistaa ristiriitaista suhtautumistamme eri lajeihin. Kirjailija Tiina Ollila kertoo omakohtaisella otteella, miten eläinoikeuksien pitäisi näkyä paitsi politiikassa, myös feministisessä keskustelussa, ympäristöliikkeessä ja mediassa.

Eläinkysymys ei ole vain eläinkysymys vaan koko ihmiskunnan kysymys.

Kouvolan Animalian ja Kouvolan kirjaston yhteistyössä järjestämä kirjailijavierailu on kaikille avoin. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Kirjailijan kuva: Laura Oja