Keskustakirjasto Oodi, Maijansali

Töölönkahdenkatu 4

27. syyskuuta 2022

klo 17–19.45

 

 

Keskustakirjasto Oodi, Maijansali · 27. syyskuuta 2022

Kestävä siirtymä turkistarhattomaan Suomeen 

Tervetuloa Animalian järjestämään tilaisuuteen, jossa julkaisemme professori Eija Vinnarin tekemän selvityksen, joka on ratkaisu siihen, miten turkistarhaton Suomi toteutetaan kestävällä tavalla.  

Turkistarhauksen exit-strategia julkistetaan Helsingissä Oodin Maijansalissa 27.9. klo 17–19.45. Selvitys turkistarhauksen nykytilasta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista -raportti on selvitys, jonka on Animalialle toimeksiantona tehnyt Tampereen yliopiston professori Eija Vinnari. Selvitys sisältää kattavan katsauksen turkistarhauksen nykytilanteeseen, kansainvälisiä esimerkkejä turkistarhauksen hallitusta lakkauttamisesta sekä ratkaisumalleja ja politiikkasuosituksia.  

Kestävä siirtymä turkistarhattomaan Suomeen -tapahtumassa kuullaan Animalian alustus, Eija Vinnarin esitys “Selvitys turkistarhauksen nykytilasta ja tulevaisuuden vaihtoehdoista”, eläinperinteeseen erikoistuneen folkloristin ja antiikintutkija Liisa Kasken esitys “Miten pelastaa Pohjanmaa tarhaukselta, eli kulttuurintutkijan näkökulma Suomen turkisongelmaan” ja paneelikeskustelu. Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. 

Animalialle tärkeintä on se, että turkistarhaus saadaan Suomesta lopetettua. Ilman poliittista keskustelua ja yrittäjien toimeentulon varmistamista se ei kuitenkaan onnistu.  

Eläinten kasvattaminen ja tappaminen turkisten vuoksi ei ole koskaan eettisesti hyväksyttävää. Eettinen keskustelu ei kuitenkaan riitä poliittisia päätöksiä tehtäessä. Tarvitsemme kestävän siirtymän turkistarhattomaan Suomeen. Tule mukaan! 

Lisätietoja: 

Tilaisuus on avoin kaikille. Maijansaliin mahtuu 170 henkeä. Maijansali on nousevan katsomon penkkejä lukuun ottamatta esteetön. Tapahtuma myös suoratoistetaan Animalian Facebook-sivulla. Tallenne tulee myöhemmin Animalian Youtube-kanavalle. 

Raportin toimeksianto on osa Animalian Turkistarhaton Suomi 2025 -kampanjaa. Tapahtumassa on mahdollisuus allekirjoittaa Fur Free Europe -kansalaisaloite. 

Tapahtuma Facebookissa.