Animalian juhlaleiri 2022

Animalian toimijat kokoontuvat pitkästä aikaa yhteen keväisenä viikonloppuna 22.-24.4.2022 Tuusulassa!

Ohjelmassa mm. taidetta, tulevaisuuden eläinoikeustoiminnan suunnittelua, upeat iltajuhlat, hyvää ruokaa ja kakkukahvit! Ilmoittautuminen on auki 7.4. asti, lue lisää alempaa. Ohjelma tarkentuu koko ajan!

Ohjelma

Perjantai 23.4.

Perjantaina saavumme leirikeskukseen yhteisellä kuljetuksella Helsingin päärautatieasemalta. Majoittumisen jälkeen luvassa on Animalian uuden strategian esittely, tutustumista, hyvää ruokaa, pelailua, hengailua ja iltasauna.

Lauantai 23.4.
Lauantaina aloitamme aamun yhteisellä aamiaisella, välissä työskentelemme taiteen ja turkistarhattoman Suomen parissa. Myös vapaa-aikaa on luvassa. Päivä päättyy upeisiin juhliin, joissa on livemusaa, burleskitanssia, hyvää ruokaa ja mocktail-baari! Lue alta lisää lauantain ohjelmanumeroista.

  • Animalian kevätpäivien katutaidetyöpaja

Animalian kevätpäivien katutaidetyöpajassa otetaan tilaa haltuun taiteellisen vapauden keinoin. Pohdimme yhdessä vapauden teemaa ja toteutamme yhteistyönä maalauksen, joka koostuu useammasta osasta ja on myöhemmin mahdollista ripustaa yhtenäiseksi teokseksi. Maalaukseen käytämme remontti- ja akryylimaaleja sekä mahdollisesti spraymaaleja. Maalausvälineinä toimii pensselit ja telat sekä halukkaille maalitussit, stencilit ja töpöttimet. Maalauspohja on puuvaneria. Yhteismaalaus tapahtuu hyvin matalalla kynnyksellä ja on vapaa monille toteutustavoille. Maalausta voi myös  jatkaa työpajan jälkeen viikonlopun aikana omassa rauhassaan.

Työpajan ohjaajana toimii Nora Helsinki. Hän on kuvataiteilija ja työskentelee sekä suurikokoisten seinämaalausten, että pienempien teosten ja piirrosten parissa. Nora on maalannut pysyviä muraaleja mm. THL:n kampukselle, Kulosaaren melumuuriin ja Itäkeskuksen Stoan siltaan. Väliaikaisempia seinämaalauksia on nähty mm. Wasa Graffitilandiassa, LUX Helsingissä, Flow Festivaaleilla sekä Nummelan Palma art tapahtumassa. Nora Helsinki on eläinoikeusaktivisti ja ottaa taiteellaan kantaa eläinten ja luonnon puolesta.

  • Burleskiesitys villitsee illanviettoon

Tanssiryhmä Mystique Mascaras perustettiin syksyllä 2019. Ryhmän esitykset hyödyntävät burleskissa nähtäviä liikkeitä tanssillisesti. Ryhmä esittää Cabaret-esityksen, joka nimensä mukaisesti tuo ripauksen cabaree-tunnelmaa iltaan unohtamatta hauskuutta, ja modernia otetta.

Ryhmäesityksen lisäksi jäsenet on nähty lavoilla on soolo- ja duoesityksiä sekä pickuppia erilaisin kokoonpanoin. Löydät meidät somesta IG: @mystiquemascaras ja fb:stä @mystiquemascaras

  • K-Lead

Khaled aka K-Lead on Syyrian Homsista kotoisin oleva rap-artisti, joka aloitti uransa vuonna 2004. Khaled kuului Syyriassa Street Art -nimiseen rap-kollektiiviin, jossa oli mukana neljä räppäriä. Kukaan Street Art -kollektiivin jäsenistä ei asu enää Syyriassa. Khaled muutti Suomeen vuonna 2018. Hän asuu nyt Mikkelissä ja opiskelee tietokoneohjelmointia. Khaled tekee ja julkaisee aktiivisesti musiikkia Soundcloudissa, Youtubessa ja Spotifyssa nimellä K-Lead.

  • Musaa!

Sunnuntai 24.4.

Sunnuntain aloitamme jälleen yhteisellä aamiaisella, jonka jälkeen luvassa työpajatyöskentelyä lounaaseen asti. Lounaan jälkeen nautimme Animalian 60 – ja 61-v. kakkukahvit! Yhteisen siivoussession jälkeen palaamme Helsingin rautatieasemalle yhteiskuljetuksella.

  • Matti Saarni: Eläintuotannon vähentäminen ratkaisuna ilmasto- ja monimuotoisuuskriisiin

Miten eläintuotanto kytkeytyy ilmastoon, ja miten eläintuotannon vähentämisellä voidaan vaikuttaa ilmasto- ja monimuotoisuuskriisin ratkaisuun? Alustus ja keskustelu aiheesta.

Matti Saarni on maatalous- ja metsätieteiden maisteri sekä vihreä aktiivi.

  • Animalian ilmastotyöryhmän työpaja

Matti Saarnin alustuksen jälkeen jatketaan aiheen käsittelyä Animalian ilmastotyöryhmän vetämässä työpajassa.

Aika

22.-24.4.2022

Paikka

Tuusulan Metsäpirtti (Turaniementie 61, Rusutjärvi).
Majoitumme leirikeskuksessa neljän hengen huoneissa. Majoitustilaa löytyy 40 ihmiselle.

  • Alueosastojen aktiivit: ruokaraha 15 € koko viikonloppu (10 € la-su). Majoitus maksuton ja alueosastojen aktiivien matkakuluja tuetaan vanhaan malliin.
  • Animalian jäsenet: ruokaraha 15 € koko viikonloppu (10 € la-su). Majoitus maksuton.
  • Maksa ruokamaksusi ilmoittauduttuasi seuraavien ohjeiden mukaisesti:

Hinta

Tilinumero: FI77 2298 1800 0001 89
Hinta: ks. ylempää
Eräpäivä: 15.4.
Kirjoita viestikenttään tunnus LEIRI22 ja oma nimi.

Ilmoittautuminen

7.4. mennessä osoitteessa https://tinyurl.com/leiri2022

Miten paikalle pääsee

Järjestämme yhteiskuljetuksen Helsingistä perjantaina kello 17 ja paluukuljetuksen sunnuntaina noin kello 16 mennessä. Suosittelemme saapumaan yhteiskuljetuksella. Leirikeskuksen viereen ei kulje julkista liikennettä viikonloppuisin. Autamme toki mielellämme kimppakyytien koordinoimisessa mahdollisuuksien mukaan. Tuusula on osa HSL:ää ja yhteyksiä voi tutkia täältä.

Korona

Meille on ensisijaisen tärkeää, että toimijamme pääsevät pitkän tauon jälkeen viettämään mukavaa aikaa yhdessä ja leiriä järjestetään yhteisöllisyys ja juhlamieli edellä, terveysturvallisuus huomioiden.

Noudatamme leirin aikaan voimassa olevia viranomaisten suosituksia ja viestimme asiasta lähempänä tapahtumaa kaikille osallistujille.

Tapahtuma järjestetään leirikeskusolosuhteissa ja majoittuminen tapahtuu neljän hengen huoneissa. Huolehdithan, että rokotuksesi ovat ajan tasalla ja tulethan leirille vain terveenä. Palautamme ruokarahan mikäli joudut sairastumisen vuoksi perumaan osallistumisesi.

Lämpimästi tervetuloa Animalian juhlaleirille!

Terveisin,
Juhlaleiritiimi ja Animalian toimiston väki