Messukeskus

24. – 27. lokakuuta 2024

Kirjamessujen aukioloaikojen mukaan

Messukeskus · 24. – 27. lokakuuta 2024

Helsingin kirjamessut

Animalian löydät tänä vuonna myös Helsingin kirjamessuilta!

Tule tutustumaan eläinkokeettomaan tulevaisuuteen Animalian osastolle. Liity samalla jäseneksi ja saat hienon liittymislahjan. Jäsenenä autat edistämään oikeudenmukaisempaa tulevaisuutta eläimille. Myynnissä on myös ihania tukituotteita! Meidät löydät osastolta 7f135.

Lisäksi järjestämme messuilla paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa!

Perjantaina 25.10.

Animalia tuo Suomeen ja Helsingin kirjamessuille sosiaalipsykologi Melanie Joyn, jonka moderni klassikkoteos Miksi rakastamme koiria, syömme sikoja ja pukeudumme lehmiin julkaistaan nyt suomeksi. Kirja on palkittu teos eläinten hyväksikäyttöä ohjaavasta ajattelusta eli karnismista.   

Pe 25.10. kello 12.30–13 Melanie Joy signeeraa kirjaansa Animalian osastolla.

Sosiaalipsykologi, kirjailija Melanie Joy signeeraa moderniksi klassikoksi muodostunutta, juuri suomennettua teostaan Miksi rakastamme koiria, syömme sikoja ja pukeudumme lehmiin Animalian pisteellä.

Joyn palkittu kirja kertoo eläinten hyväksikäyttöä ohjaavasta ajattelusta eli karnismista. Joy on Harvardin yliopistosta valmistunut psykologi, luennoitsija ja palkittu kirjailija. Kirja on myynnissä Animalian pisteellä Kirjamessujen ajan.

Pe 25.10. kello 13.30–14 TIEDETORI: Miksi ihmiset rakastavat koiria ja syövät sikoja? Melanie Joy ja Heidi Kivekäs

Sosiaalipsykologi Melanie Joyn moderniksi klassikoksi muodostunut teos Miksi rakastamme koiria, syömme sikoja ja pukeudumme lehmiin on palkittu kirja eläinten hyväksikäyttöä ohjaavasta ajattelusta eli karnismista. Viimein tämä kirja saadaan lukijoille suomenkielisenä. Samalla teos on ensimmäinen Joyn tuotannosta suomennettu kirja.

Miksi rakastamme koiria, syömme sikoja ja pukeudumme lehmiin antaa välineet tunnistaa karnismin – uskomusjärjestelmän, joka aiheuttaa maailmanlaajuista epäoikeudenmukaisuutta, ja joka ajaa meidät toimimaan omia ja muunlajisten etuja vastaan.

Miten yksilöt ja yhteiskunnat voivat siirtyä oikeudenmukaisempaan tulevaisuuteen? Millainen eläinsuhteemme voisi olla tulevaisuudessa? Uskomusten tunnistaminen on edellytys muutokselle ja toisintoimimiselle.

Joy on Harvardin yliopistosta valmistunut psykologi, luennoitsija ja palkittu kirjailija. Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs haastattelee Melanie Joyta. Sijainti: Tiedetorin Kruununhaka-lava. 

Lauantaina 26.10. 

La 26.10. kello 14–15 Animalian kampanjavastaava, väitöskirjatutkija ja tietokirjailija Tiina Ollila signeeraa kirjaansa Poliittiset eläimet Animalian osastolla.

Väitöskirjatutkija ja tietokirjailija Tiina Ollila signeeraa kirjaansa Poliittiset eläimet Animalian pisteellä.

Poliittiset eläimet -kirja luo kokonaiskuvan eläinoikeuksien tarpeesta nyky-yhteiskunnassamme. Kyse ei ole ainoastaan siitä, mitä mieltä lihansyönnistä tai lihantuotannon päästöistä ollaan. Kun maailmaa ja arkisia käytäntöjä alkaa katsoa broilerin, kirjolohen, kukkopojan tai vasikan näkökulmasta, politiikan kenttä laajenee. Eläinkysymys ei ole vain eläinkysymys vaan koko ihmiskunnan kysymys.

La 26.10. kello 15.30–16.30 Animalian eläinsuojeluasiantuntija ja tietokirjailija Laura Uotila signeeraa Eläinkokeet Suomessa -kirjaa Animalian osastolla.

Eläinkokeet Suomessa toimii keskustelunavauksena eläinkokeiden käytänteisiin ja niiden eettisiin kysymyksiin. Se tarjoaa kattavan, helppotajuisen ja asiapohjaltaan vankan tietopaketin koe-eläinten käytöstä, eläinkokeita koskevasta lainsäädännöstä ja niiden vaihtoehdoista. Laura Uotila, yksi kirjan kirjoittajista ja toimittajista, signeeraa Eläinkokeet Suomessa -kirjaa Animalian pisteellä lauantaina.

La 26.10. kello 17.00-17.30 Olemmeko menossa kohti yhden totuuden Suomea? Millainen on tulevaisuuden media ja kulttuuri- ja mielipidelehtien rooli siinä?

Animalian eläinsuojeluasiantuntija ja Animalia -lehden päätoimittaja Laura Uotila osallistuu Kultti ry:n paneelikeskusteluun, jonka aiheena tulevaisuuden median näkymät ja mikä on erityisesti kulttuuri- ja mielipidelehtien rooli tässä kehityskulussa. Miten eri näkökulmat ja moninaisuus säilyvät mediakentällä, ja miten tämä vaikuttaa yhteiskunnalliseen keskusteluun?
Keskustelua vetää Kultti ry:n puheenjohtaja Tuomas Rantanen, keskustelemassa mukana Matti Koskinen (Ulkopolitiikka), Petra Packalén (Tiedonantaja), Laura Uotila (Animalia) ja Janne Wass (Nytid). Paikka: Kruunuhaka -lava.

Sunnuntaina  27.10.

Su 27.10. kello 12–13 Heli Mäenpää signeeraa Arvon kissa -teostaan Animalian osastolla.

Heli Mäenpään Arvon kissa -teos kertoo suomalaisten rescue-kissojen elämästä 21 tositarinan kautta. Kirjan päähenkilöt ovat entisiä kodittomia kissoja, jotka pelastuivat ja löysivät oman kotinsa rakastavan ihmisen luota. Tämän kirjan luettuasi katsot kissoja uusin silmin. Heli Mäenpää signeeraa teostaan Animalian pisteellä sunnuntaina.

Su 27.10. kello 13–14 Elli Valtonen signeeraa Tainnutuskehto-teostaan Animalian osastolla

Eläinlääkäri, väitöskirjatutkija Elli Valtosen esikoiskirja Tainnutuskehto kuvaa viiltävän tarkalla mutta herkällä otteella ihmisiä ja sitä, miten he kohtelevat toisia ihmisiä sekä muita eläimiä. Se on romaani välittämisestä, oman paikan etsimisestä, maailmankuvan sirpaloitumisesta ja selviytymisestä. Elli Valtonen signeeraa teostaan Animalian pisteellä sunnuntaina.