Sadat ihmiset vaativat turkistarhauksen kieltämistä Ulos häkeistä -mielenosoituksessa

Turkittomana perjantaina 24.11.2023 sadat ihmiset kokoontuivat eduskuntatalon eteen vaatimaan turkistarhauksen kieltämistä Suomessa.

Turkistarhaus on rämpinyt ongelmissa jo vuosia. Otsikoissa ovat olleet koronapandemian, sodan ja lintuinfluenssan aiheuttamat ongelmat, mutta turkisalan alamäki alkoi jo ennen niitä. Suomalaisista jo 83 prosenttia vastustaa nykymuotoista turkistarhausta

Noin kolmesataa mielenosoittajaa kerääntyi eduskuntatalon eteen tukemaan vaatimusta turkistarhauksen kieltämiseksi. Eduskuntatalon portailla pidettiin useita kieltoa vaativia puheenvuoroja. Puhumassa olivat kansanedustajat Minja Koskela (vas.), Hanna Holopainen (vihr.) ja Elisa Gebhard (sdp.). Lisäksi järjestöt pitivät omat puheensa.

Eduskuntatalolta mielenosoitus marssi Senaatintorille.

Mielenosoituksen järjestivät Animalia sekä Oikeutta eläimille, Luontoliitto, Luontoliiton susiryhmä, Suomen eläinoikeusjuristit, SEY Suomen eläinsuojelu sekä Viral Vegans. 

Katso tunnelmakuvat tapahtumasta!

Kuvat: Anttoni Ihalainen

Ajankohtaista Animaliasta