Lyytistä ja Lempistä ei kasvanut joulukinkkuja, vaan kaksi persoonallista possua 

Kaksi uteliasta kärsää tutkii käsiä, housunlahkeita ja kenkiä. Lyyti ja Lempi ovat iloisia, nuoria possuja, joiden onni kääntyi kuljetusonnettomuuden seurauksena. 

Heinäkuussa uutisotsikoihin nousi tapaus, jossa eläinkuljetusauton salpa oli pettänyt kesken kuljetuksen ja kahdeksan pientä possua oli pudonnut kyydistä. Yksi possuista menehtyi ja seitsemän muuta kirmasivat karkuun. Varsin nopeasti nämä karkurit saatiin kuitenkin kiinni ja kuljetettiin sikatilalle, jossa niistä oli tarkoitus kasvattaa joulukinkkuja. Lopulta aktiivisten eläintenystävien toimien seurauksena neljä onnekasta pikkupossua pääsi muuttamaan kasvatussikalasta eläinten turvakoteihin. 

Eläinten turvakoti Saparomäki avasi ovensa kahdelle herttaiselle possulle. Tytöt saivat nimekseen Lempi ja Lyyti. Ensimmäiset päivät pikkupossuilla kuluivat uutta ympäristöä ja uusia ihmisiä ihmetellen. Nopeasti tytöt kuitenkin rohkaistuivat ja alkoivat touhuta kuten possujen kuuluukin. 

Nyt Lempin ja Lyytin päivät kuluvat yhdessä kirmaillen, maata tonkien, ruokaa natustellen ja ihmisten kanssa seurustellen. Ne ovat elämäniloisia possuja, jotka suhtautuvat uteliaasti kaikkeen uuteen. Saparomäessä niillä on käytössään kahden hehtaarin kokoinen metsäinen aitaus, jonka tutkimisessa riittää puuhaa. Torkut on mukava ottaa lämpimän possulan olkikasassa. 

Auta Lyytiä, Lempiä ja niiden lajitovereita 

Lyytin ja Lempin elämä muuttui sattumusten seurauksena kertaheitolla. Samaan aikaan niiden tuhannet lajitoverit joutuvat kärsimään ahtaissa häkeissä ja karsinoissa elämisestä. Lyytin ja Lempin tärkein tehtävä onkin nyt muistuttaa meitä kaikkia siitä, millaista elämää jokainen sika haluaisi elää, jos me ihmiset emme olisi niin itsekkäitä ruokatottumustemme takia. 

Eläinten turvakoti Saparomäki sijaitsee Porvoossa ja tarjoaa loppuelämän kodin tällä hetkellä neljälle possulle, seitsemälle lampaalle, kuudelle kanalle, yhdelle kukolle ja yhdelle entiselle koe-eläinkoiralle. Animalia tukee Saparomäen arvokasta työtä.  

Jos haluat osallistua Animalian ja Saparomäen toiminnan tukemiseen, voit tehdä sen Saparomäki-lahjojen avulla. Jokaisesta ostetusta Saparomäki-lahjasta puolet ohjataan Eläinten turvakoti Saparomäki ry:lle ja puolet Animalian työhön tuotantoeläinten hyväksi. Löydät lahjat verkosta lahjaelaimille.fi

Kuva: Erika Lindström

Ajankohtaista Animaliasta