Perinteinen kasviskori luovutettiin presidenttiparille

Animalia oli mukana luovuttamassa perinteistä joulutervehdystä presidenttiparille.

Eläin- ja luonnonsuojelujärjestöt luovuttivat Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle kasviskorin 17. joulukuuta. Epidemiatilanteesta johtuen tapaaminen järjestettiin virtuaalisesti.

Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs kiitti luovutustilaisuudessa rouva Jenni Haukiota osallistumisesta Animalian 60-vuotisjuhlaan maaliskuussa. 

Mäntyniemeen etukäteen toimitetussa joulutervehdyksessä oli mukana erilaisista vegaanituotteista koostettu kasviskori, seitanpaisti sekä siemenkranssi Mäntyniemen linnuille. Kasviskorissa haluttiin korostaa erityisesti kotimaisen kasvisruokatuotannon monimuotoisuutta ja innovatiivisuutta. Korista löytyi muun muassa makealupiinipastaa, kvinoaa ja kotimaista joulukombuchaa. Ja Osku-koira sai toki oman kasvispuruluunsa.

Kasviskori on luovutettu presidenttiparille vuodesta 2012 lähtien. Mukana ovat korin kokoamisessa ovat järjestöt Animalia, Vegaaniliitto, SEY Suomen eläinsuojelu, Helsingin Eläinsuojeluyhdistys, WWF, Luonto-Liitto, Greenpeace, BirdLife Suomi, Suomen luonnonsuojeluliitto sekä Natur och Miljö. Kasviskori-idean äiti on Päivi Hagner.

Kuva: Tasavallan presidentin kanslia

Ajankohtaista Animalialta