Vaadi kanssamme eläinkokeetonta Eurooppaa!

Ympäri Eurooppaa käytetään vuosittain miljoonia eläimiä eläinkokeissa. Kokeet aiheuttavat pahimmillaan vakavaa kärsimystä eläimille. Eläinkokeet täyttävät kuitenkin vain harvoin lupauksensa eli tuottavat ihmisille parempaa terveyttä. Eläinkokeissa käytetään esimerkiksi hiiriä, rottia, marsuja, kaneja, koiria ja apinoita.

Tämä kärsimys on saatava loppumaan – paitsi eläinten, myös parempien lääkkeiden, tuoteturvallisuuden ja ympäristönsuojelun takia. Haluamme, että eläinkokeetonta, ihmisiin sovellettavaa ja humaania tiedettä todella rahoitetaan ja otetaan käyttöön.

Tämän vuoksi Animalia yhdessä useiden muiden eläinjärjestöjen kanssa kerää allekirjoituksia eurooppalaiseen kansalaisaloitteeseen, joka vaatii Euroopan komissiolta seuraavia toimia:

  • kosmetiikan eläinkoekiellon turvaaminen ja vahvistaminen
  • EU:n kemikaalilainsäädännön muuttaminen
  • konkreettisen suunnitelman edistäminen eläinkokeettomaan tieteeseen siirtymiseksi

Uusi kemikaalistrategia uhkaa eläinkoekieltoa

Ajattelitko, että kosmetiikan eläinkokeet ovat EU:ssa jo kokonaan historiaa? Kosmetiikan ja kosmetiikassa käytettävien ainesosien eläinkokeet kiellettiin Euroopassa vuonna 2009 ja eläinkokein testatun kosmetiikan myyntikielto tuli voimaan vuonna 2013. Eläinjärjestöt taistelivat kovasti näiden kieltojen saavuttamiseksi. Kuitenkin kielloista huolimatta Euroopan kemikaalivirasto on vaatimassa uusia eläinkokeita tietyille ainesosille – myös sellaisille, joita käytetään laajasti kosmetiikassa ja joiden pitkäaikaisen käytön turvallisuudesta on näyttöä. Auta meitä turvaamaan ja vahvistamaan kosmetiikan eläinkoekieltoa allekirjoittamalla kansalaisaloite!

EU:n uusi kestävyyttä edistävä kemikaalistrategia voi tarkoittaa miljoonia uusia eläinkokeita. Strategiaan sisältyy Euroopan kemikaalilainsäädännön tarkistaminen ja sen tavoitteena on myrkytön ympäristö. Kuitenkin eläinkokeiden käyttäminen siihen, että paikataan kemikaalien tiedoissa olevia aukkoja, tulee johtamaan suureen eläinten kärsimykseen. Ei ole myöskään takeita siitä, suojelevatko kyseiset kokeet ihmisiä tai ympäristöä.

Tule mukaan auttamaan

Eläinkokeissa käytettyjen eläinten määrä ei ole juurikaan laskenut viimeisen vuosikymmenen aikana, vaikka tiede on kehittynyt merkittävästi. Eurooppalaiset päättäjät ovat myös vakuuttaneet, että heidän tavoitteenaan on eläinkokeiden korvaaminen. Kaikilla muilla tärkeillä politiikan aloilla, joista kansalaiset ovat huolissaan (kuten ilmastopäästöissä), EU on asettanut vahvat ja kunnianhimoiset tavoitteet muutoksen saavuttamiseksi. Tätä tarvitsevat myös eläimet.

Teemme töitä yhdessä useiden järjestöjen kanssa. Mukana kampanjassa ovat esimerkiksi Eurogroup for Animals, Cruelty Free Europe, the European Coalition to End Animal Experiments sekä HSI/Europe. Yhteinen tavoitteemme on eläinkokeiden lopettaminen EU:ssa. Tarvitsemme kuitenkin sinun sekä kaikkien välittävien ystäviesi apua – kansalaisaloitteeseen on saatava miljoona allekirjoitusta, jotta se käsitellään. Kansalaisaloite on väline, jolla ihmiset voivat vaatia uutta lainsäädäntöä Euroopan unioniin.

Eurooppalaisista 72 prosenttia on sitä mieltä, että Eurooppa tarvitsee konkreettisen suunnitelman eläinkokeista luopumiseksi. Oletko sinä yksi heistä? Kiitos, että teet eläinten äänen kuuluvaksi liittymällä kansalaisaloitteen allekirjoittajiin!

Ajankohtaista