Verkkomielenosoitus vaatii turkiseläimille maata jalkojen alle

Animalian vapaaehtoiset järjestävät eläinten päivänä sunnuntaina 4.10. mielenosoituksen, joka vaatii turkiseläinten olojen parantamista.  

”Haluamme kieltää turkistarhauksen Suomessa. Eläinten hyvä elämä ei voi toteutua turkistarhoilla. Sitä ennen ensimmäinen askel olisi kieltää verkkopohjahäkit. Minkeille pitää ensi tilassa taata mahdollisuus uimiseen, ketuille kaivamiseen ja supikoirille talviunen nukkumiseen. Suomalaisista 74 % kannattaa joko tarhauskieltoa tai sitä, että eläimet saavat lisää tilaa ja mahdollisuuksia toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään”, Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen sanoo. 

Maata jalkojen alla -mielenosoitus tapahtuu tilanteessa, jossa Euroopan turkisala on myllerryksessä. Hollanti päätti lakkauttaa etuajassa kaikki turkistarhansa koronaviruksen takia, Ranska päätti juuri turkistarhauskiellosta ja turkistarhauksen suurvallan Puolan alahuone äänesti turkistarhauskiellon puolesta valtavalla äänten enemmistöllä. Suomessa hallituspuolueiden enemmistö vastustaa turkistarhausta ja myös kokoomus vaatii muutoksia turkistarhaukseen. 

”Elämme turkistarhauksen kohtalonhetkiä Suomessa. Ala on vaikeuksissa, ja yleinen mielipide on kääntynyt sitä vastaan. Turkistarhaus on ylivoimaisesti eniten tukijoitamme liikuttava kysymys. Mielenosoitus eläinten parempien olojen puolesta tulee juuri oikeaan aikaan”, Lahtinen kertoo. 

”Maata jalkojen alla” -nimisessä mielenosoituksessa osallistujat julkaisevat sosiaalisissa medioissa kuvia omista jaloistaan maapohjalla. Kuvilla otetaan kantaa siihen, että Suomen miljoonat turkiseläimet elävät pienissä verkkopohjahäkeissä. 

Animalia kerää nimiä vetoomukseen kunnianhimoisen turkisasetuksen puolesta matkalla kohti turkistarhauksen täyskieltoa. Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa tiny.cc/turkisvetoomus .  

Mielenosoitus Facebookissa 

Lisätiedot 

Veikka Lahtinen 
Kampanjavastaava, Animalia 
Puh. 0405905575 
veikka.lahtinen@animalia.fi