Turkittomat liikkeet

Löydä turkittomuuteen sitoutuneet merkit ja vaateliikkeet

Fur Free Retailer on kansainvälinen merkintäjärjestelmä, johon sitoutuneet jälleenmyyjät ja vaatemerkit eivät pidä valikoimissaan aitoja turkiksia tai turkissomisteisia tuotteita.

Pyri suosimaan näitä vaateliikkeitä ja merkkejä, jotta voit olla varma, ettei tuotteissa ole aitoja turkissomisteita. Pyydä myös järjestelmän ulkopuolella olevia liikkeitä sitoutumaan turkittomaan merkintäjärjestelmään, jotta saamme siitä mahdollisimman kattavan!

Alta löydät Suomessa toimivat vaatealan jälleenmyyjät ja täällä myytävät merkit, jotka ovat sitoutuneet turkittomuuteen ja allekirjoittaneet sitä koskevan kansainvälisen sitoumuksen. Kaikki kansainvälisen listan liikkeet ja merkit voit katsoa hakuvalikon asetuksia muuttamalla. Lisätietoja kansainvälisestä merkintäjärjestelmästä löydät sivulta FurFreeRetailer.com.

Kansainvälisen Fur Free Retailer -järjestelmän avulla kuluttajat voivat valita asioimikseen vaatekaupoiksi liikkeet, jotka eivät hyväksy turkista sisältäviä tuotteita tuotevalikoimiinsa. Merkki toimii myös liikkeen apuna, sillä sen avulla liike voi osoittaa olevansa luotettavasti sitoutunut turkittomaan politiikkaan. Suurista ketjuista ovatkin jo mukana mm. H&M, KappAhl, Vero Moda ja Dressmann.

Suuri joukko kuluttajia on hyvin kiinnostuneita eläinten hyvinvoinnista. Esimerkiksi lista eläinkokeetonta kosmetiikkaa myyvistä yrityksistä on ollut Animalialta useimmin kysytty tieto jo vuosia. Turkittomat liikkeet ovat myös vakiinnuttaneet asemaansa eläinsuojelusta ja eläinten oikeuksista huolestuneiden asiakkaiden ostospaikkoina.

Yrityksen sitoutuminen turkittomuuteen on helppoa. Yrityksen edustajan on allekirjoitettava sopimus, jossa se vakuuttaa yrityksen sitoutuvan turkittomaan tuotepolitiikkaan. Jos jälleenmyyjä pitää valikoimissaan tekoturkista sisältäviä tuotteita, on jälleenmyyjän vaadittava luotettava vakuutus siitä, että käytetty materiaali ei ole aitoa turkista. Sopimus ei sisällä esimerkiksi nahkaa, lampaanvuotaa tai tekoturkiksia.

Lisätietoja merkistä ja siihen sitoutumisesta saat ottamalla yhteyttä Animaliaan: p. 09 720 6590 tai animalia@animalia.fi.

Kansainvälisesti listasta löydät lisätietoja Fur Free Retailer -sivustolta.