Kauneutta ilman julmuutta

Animalian eläinkokeettoman kosmetiikan lista

Eläinkokeettomat tuotteet tunnistat Leaping Bunny -logosta.
Eläinkokeettomat tuotteet tunnistat Leaping Bunny -logosta.

Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

EU on kieltänyt kosmetiikan eläinkokeet aluellaan. Vuonna 2004 astui voimaan kosmetiikkadirektiivi, joka kielsi eläimillä testattujen kosmetiikkatuotteiden myynnin EU:n alueella. Kiellon valvonta kuitenkin ontuu, ja tällä hetkellä asiassa luotetaan pelkästään yritysten omaan sanaan. Se ei riitä.

Siksi Animalia on yhdessä eurooppalaisten ja amerikkalaisten eläinsuojelujärjestöjen kanssa luonut kansainvälisen standardin eläinystävälliselle kosmetiikalle ja kodinkemikaaleille. Ylläpidämme listaa suositeltavista yrityksistä, joiden tuotteiden valmistuksessa ei missään vaiheessa käytetä eläinkokeita.

Animalia vastaa kotimaisten yritysten hyväksymisestä listalle. Auditoinnin suorittaa ulkopuolinen yritys. Animalia ei saa prosessista mitään tuloja.

Alta löydät Suomessa myytävät eläinkokeettomat kosmetiikkamerkit. Kansainvälisiltä listoilta (EurooppaUSA) löydät satoja merkkejä lisää, joten kannattaa tarkistaa tilanne myös niiltä. Jos tiedät jotakin kansainvälisen listan merkkiä myytävän Suomessa, kerrothan siitä meille: animalia@animalia.fi. Uusia tuotemerkkejä tulee markkinoille vauhdilla, emmekä aina saa heti tietoa Suomeen saapuneista uusista merkeistä.

Tästä listassamme on kyse

Yritys

Yritys ei tee eikä teetä eläinkokeita, eikä ole osallisena eläimillä testaamisessa nyt eikä tulevaisuudessa.

Ostot

Yritys ei osta ainesosia, valmistusreseptejä eikä tuotteita sellaisilta toimittajilta, jotka ovat tehneet tai teettäneet eläintestejä tai olleet osallisena eläintesteissä yrityksen sitouduttua standardiin.

Vakuudet

Yrityksen on vaadittava kaikilta raaka-aineidensa toimittajilta säännöllisesti kirjalliset vakuutukset, joissa ne osoittavat täyttävänsä eläinkokeettomuudelle asetetut ehdot.

Tarkastukset

Yrityksen on läpikäytävä vähintään kolmen vuoden välein riippumaton tarkastus, jossa sen eläinkokeettomuus varmistetaan.

luppakorvapupuEläimet eivät voi puhua omasta puolestaan. Siksi sinua tarvitaan.

Hienoa, että koet eläinkokeettoman kosmetiikan tärkeäksi valinnaksi. Vaikuta eläinten hyväksi vielä enemmän tulemalla mukaan toimintaan kuukausilahjoittajana. Tuellasi vaikuttava toiminta eläinten hyväksi sekä pitkäjänteinen työ eläinkokeiden kieltämiseksi ja korvaamiseksi on mahdollista. Tule puolustamaan eläimiä!

 

Eläinkokeettomat kosmetiikkamerkit

Suomessa myytävää eläinkokeetonta kosmetiikkaa

Merkinnät

 * Yritys on sellaisen kosmetiikkayrityksen tytäryhtiö, joka ei ole sitoutunut standardiin.

VGN  Tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia eli soveltuvat myös vegaaneille. Huom. Tiedot vegaanisuudesta ovat peräisin useimmiten tuotteiden valmistajilta, mutta tuotteiden sisältöjä saatetaan muuttaa. Jos huomaat, ettei jokin sarja olekaan enää kokonaan vegaaninen, kerro siitä meille. Osa yrityksistä on ilmoittanut meille tiedot yksittäisten tuotteiden vegaanisuudesta. Nämä tiedot löytyvät täältä.

leapingbunnyStandardiin sitoutuneet yritykset saavat käyttää oheista pupulogoa.

Afterglow Cosmetics
Värikosmetiikkaa kasvoille. Helsingissä löytyy 4 Soulmates kauneushoitolasta. Muutamat tuotteet sisältää mehiläisvahaa, muut tuotteet vegaanisia.

Amika
Hiustenhoito- ja muotoilutuotteita myydään Sokoksella ja Eleven.fissä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

AM Natur kotimainen
Luonnonkosmetiikkaa. Ihon- ja hiustenhoitotuotteita luonnonmukaisista raaka-aineista. Jälleenmyyjänä mm. Ruohonjuuri. Myös verkkokauppa.

Andalou Naturals
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Suomessa saatavilla shampoota Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Argital
Hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Jälleenmyyjinä mm. Ruohonjuuri sekä useat muut liikkeet ympäri Suomen, voit tarkistaa ne täältäTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Aurelia Probiotic Skincare
Ihonhoitotuotteita. Suomessa myyvät Kicks-kosmetiikkakaupat.

Avalon Natural Products
Valmistajan Avalon Organics ja Alba Botanic -tuotemerkkejä saa ainakin Helsingistä  Heluna Fashionista (myös verkkokauppa) sekä Natural Beauty ShopistaTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Bakel VGN
Bakel ihonhoitosarjaan kuuluu mm. kasvojen puhdistustuotteita, tehoseerumeita, hoitotuotteita, vartalotuotteita ja aurinkotuotteita. Tuotteet sopivat myös miehille. Bakel-jälleenmyyjät löydät täältä.

Balm Balm
Tuotevalikoimaan kuuluu mm. huulirasvoja, vartalovoiteita ja kasvorasvoja. Suomessa jälleenmyyjinä toimivat ainakin Twistbe.fiNatural Me ja Eco Beauty WellnessTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Barefaced Beauty
Mineraalimeikkisarja, johon kuuluu myös synteettisiä meikkisiveltimiä. Suurimmalla osalla tuotteista myös vegan-merkki. Useita jälleenmyyjiä eri puolella Suomea, lisäksi myyntiä verkkokaupoissa, mm. My Choicessa ja Greenlips.fi:ssä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Beauty Without Cruelty VGN
Kosmetiikkasarja, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Tuotteita saa Heluna Fashionista Helsingistä sekä yrityksen verkkokaupasta.

Bellapierre
Laaja valikoima erilaisia mineraalikosmetiikkatuotteita. Saatavilla suomalaisesta verkkokaupasta.

BH Cosmetics
Laaja valikoima värikosmetiikkaa. Jälleenmyyjänä Suomessa Bellana Tampereella. Lista vegaanisista tuotteista.

The Body Shop * (emoyhtiönä L’Oréal)
Kosmetiikka- , ihonhoito-, hygienia- ja hiustenhoitotuotesarjoja. Lisäksi saatavilla myös hierontaöljyjä, hajuvesiä ja aromaterapiatuotteita. Myydään The Body Shopin omissa liikkeissä ympäri maan sekä verkkokaupassa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Bottega Verde
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita, kosmetiikkaa, hygieniatuotteita. Myös miehille. Yli 700 vegaanista kosmetiikkatuotetta. Myymälä Helsingissä (Fredrikinkatu 26), nettikauppa sekä Citymarketit ja apteekit ympäri Suomen. Mm. kollageeni on aina kasviperäistä. Jälleenmyyntiä myös apteekeissa. Lista vegaanisista tuotteista.

Bulldog Natural Grooming VGN
Miehille suunnattu kosmetiikkasarja, johon kuuluu mm. ihonhoito-, ihonpuhdistus- ja parranajotuotteita sekä suihkugeelejä. Saatavilla mm. Nordic Feel sekä Bangerhead -verkkokaupoista, Stockmannilta ja Kicks-liikkeistä.

Burt´s Bees
Laaja valikoima erilaisia ihonhoitotuotteita, saippuoita ym. Saatavilla My Choice-, Candyshop– ja Greenlips -verkkokaupoista, Kicks-myymälöistä sekä Helsingin Stockmannilta.

Core Cosmetics
Laaja valikoima kosmetiikkaa kasvoille. Saatavilla ainakin Nelly.com -verkkokaupasta.

Crazy Rumors  VGN
Vegaanisia huulirasvoja. Tuotteita saa monilta jälleenmyyjiltä Suomessa, lista nähtävissä täällä.

Crystal Body Deodorant VGN
Deodorantti, jota myy mm. Hyvinvoinnin Tavaratalo ja Ekokauppa Ekolo sekä useat luontaistuotekaupat.

Cuccio Naturalé
Laaja valikoima vartalon- ja kynsienhoitotuotteita, myös miehille. Myynnissä ainakin muutamissa verkkokaupoissa, mm. kauneudenverkkokauppa.fi.

Cultivator´s VGN
Luomulaatuisia ja vegaanisia hiusvärejä saatavilla Ekolosta.

Deep Steep
Monipuolinen valikoima hiusten- ja ihonhoitotuotteita. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta.

Dermalogica
Runsaasti erilaisia ihonhoitotuotteita. Saatavilla monista kauneushoitoloista, lista maahantuojan sivuillaTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Dr. Bronner´s Magic Soaps
Tuotteita saa Stockmannilta, RuohonjuurestaHeluna Fashionista Helsingistä sekä My Choice-, Organic You ja Greenlips -verkkokaupoista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Eco-Dent
Suunhoitotuotteita. Hammaspulveria saatavilla Ostosmarket-verkkokaupasta ja suuvettä Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta.

Éminence
Kasvojen ja vartalon hoitotuotteita saatavilla Estetica-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Faith Products VGN
Tuotemerkki Faith In Nature. Hiusten- ja ihonhoitotuotteita, saippuoita, kylpyvaahtoja sekä muun muassa kodinhoitotuotteita. Saatavilla ainakin My Choice-verkkokaupasta, Heluna FashionistaEkolostaHyvinvoinnin Tavaratalosta sekä Helsingistä Life Pasaasi, M-Market Mannerheimintie ja K-Supermarket Munkki -myymälöistä ja Vaasasta Ekosoppi-kaupasta.

Forever Living Products
Laaja valikoima vartalon- ja hiustenhoitotuotteita, kosmetiikka, lisäravinteita ym. Runsaasti jälleenmyyjiä ympäri Suomen. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Friendly Soap VGN
Erilaisia vegaanisia palasaippuoita ja -shampoita saa Heluna Shopista Helsingistä.

Giovanni
Erilaisia hiustenhoitotuotteita, geeliä, muotovaahtoa, hiuskiinnettä ym. on saatavilla Heluna Fashionista Helsingistä (myös verkkokauppa). Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Hurraw VGN
Erilaisia huulirasvoja, myydään mm. Ekolossa, Punnitse&Säästä -myymälöissä, Ruohonjuuressa, My Choice-, Hurraw-, Greenlips-, Biodelly-, Koreina– sekä The Butik -verkkokaupoissa, Sokoksissa sekä ainakin osassa Life-myymälöitä.

ILIA
Luonnonmukaista värikosmetiikkaa, Suomessa myy Liinun verkkokauppa.

Jane Iredale
Laaja valikoima mineraalimeikkejä, saatavilla monilta kosmetologeilta. Tarkista jälleenmyyjät nettisivultaTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Jason Natural Cosmetics
Aurinkovoidetta, deodoranttia, hammastahnaa, partavaahtoa, suuvettä ja after shavea saa Heluna Fashionista Helsingistä sekä yrityksen verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Jeffrey Star Cosmetics VGN
Huulipunia ja puutereita löytyy Olet kaunis -verkkokaupasta.

Joe Blasco
Kattava kosmetiikkasarja. Myydään tavarataloissa (ainakin Sokos, Stockmann ja Veljekset Keskinen) sekä kosmetologeilla ja kampaamoissa. Nettitilaukset esim. näistä: CosmeshopOstokset.fiNetkosmetiikka.fiNetanttilaSokoksen verkkokauppaMeikkitorppa ja Nicestyle.

Jordana
Meikkejä myy PastelBeauty-verkkokauppa.

Juice Beauty
Kasvojen-, vartalon- ja hiustenhoituotteita. Jälleenmyjänä Suomessa Naturelle-verkkokauppa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Kahina Giving Beauty
Kasvojen ja vartalonhoitotuotteita saatavilla Eco Beauty Wellness -verkkokaupasta.

Kiss My Face
Runsaasti erilaisia vartalon- ja kasvojen hoitotuotteita, hiustuotteita jne. Lapsille oma valikoima. Osa tuotteista saatavilla Luonnonkosmetiikka-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

The Konjac Sponge Company VGN
Ihon puhdistussieniä, jotka ovat täysin kasvisperäisiä. Saatavilla ainakin Sokokselta, Stockmannilta, Koreina.comista ja Beautypopup.fi-verkkokaupasta.

Lauren Brooke
Laaja valikoima kosmetiikkaa, erityisesti värikosmetiikka kasvoille. Suomessa myy verkkokauppa Twist Be. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Lifehair Oy / Lh-beauty VGN kotimainen
Hiusten- ja ihonhoitotuotteita sekä kodinkemikaaleja, eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia. Yrityksen kosmetiikkatuotemerkit ovat LactolineBio RichBeauty Code ja Biolon. Katso myyntipaikat täältä! Saatavilla myös verkkokaupasta.

Lily Lolo
Mineraalimeikkisarja, jota myydään ainakin BiodellyssäPretty.fissäElloksellaKoreina.comissa ja Kauneusvoimalassa Kajaanissa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Little Butterfly
Vartalonhoitotuotteita, suunniteltu erityisesti äideille ja vauvoille. Suomessa myy Jolie.

Lumo Finland / Hair Balance
Hiustenhoitotuotteita, saatavilla Hairlekiini-liikkeistä. Lista jälleenmyyjistä.

Mahalo
Ihonhoitotuotteita myy Naturelle-verkkokauppa.

MakeUpEraser / AmpliLash
Meikinpuhdistusliinoja ja ripsiväriä löytyy ainakin SokokseltaBeautyPopUp-verkkokaupasta ja Koreina-verkkokaupasta.

ManCave
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita miehille. Saatavilla SunriseCosmetics– ja Kärkkäinen-verkkokaupoista sekä joistain Sokoksista ja Anttiloista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Marks & Spencer
Saippuoita ja vartalonhoitotuotteita, katso myymälät täältä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Markwins Beauty
Runsaasti värikosmetiikkaa useiden tuotemerkkien alla, mm. The Color Workshop ja Disney Princess. Muutamia tuotteita Sokoksella.

Method VGN
Nestesaippuasarja. Jälleenmyyjinä toimivat mm. Stockmann, Moko, RTV-liikkeet, osa Prismoista ja K-raudoista, Carlson-tavaratalot, Kärkkäinen sekä monet pienliikkeet.

Milani
Monipuolisesti värikosmetiikkaa. Suomessa myy Koreina.com ja Beautypopup.fi. Lista vegaanisista tuotteista.

Móa the Green Balm
Ihorasva. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta.

Molton Brown
Runsas valikoima hiusten- ja ihonhoitotuotteita, myös miehille. Suomessa saatavilla ainakin StockmanneistaCosmetiquesta Pietarsaaresta, H&B Homesta Joensuusta, Keltaisesta Kauneushuoneesta Helsingistä, Stylehousesta Naantalista  sekä Vivamondo-verkkokaupasta.

Montagne Jeunesse
Sarjan kasvo-, hius- ja jalkanaamiota ja -hoitoja löytyy  mm. Citymarketeista, Prismoista, Seppälästä, Sokokselta, Stockmannilta ja Vapaa Valinnasta. Maahantuojan kotisivutTietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Naviter kotimainen
Tuotemerkit EkoPharma, BTB13 ja Atopik. EkoPharma-tuotesarjaan kuuluu laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa olevia ihon- ja hiustenhoitotuotteita. BTB13-sarjaan kuuluu mm. anti-aging-ihonhoitotuotteita sekä erilaisia hoitavia ihon- ja hiustenhoitotuotteita. Atopik on kotimaiseen kauraan pohjautuva herkän ihon ihonhoitosarja, joka on myynnissä vain apteekeissa. Muiden sarjojen jälleenmyyjät löydät täältä.

Neal´s Yard Remedies
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita, myös miehille. Saatavilla ainakin Stockmannilta, Sokoksista ja Jolie-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Naturelle-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

OFRA Cosmetics VGN
Meikkejä saatavilla Koreina.com-verkkokaupasta.

Organic Oscar
Turkinhoitotuotteita koirille. Jälleenmyy ainakin Stockmann ja PetNetStore.

Pai Skincare VGN
Sarjan ihonhoitotuotteita voi tilata Jolie-verkkokaupasta.

Patyka
Ihon- ja vartalonhoitotuotteita, saatavilla ainakin Jolie-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa), Liinun-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Organic You ja Naturelle -verkkokaupoista. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Paula´s Choice
Ihon- ja hiustenhoitotuotteita sekä kosmetiikkaa. Oma valikoima miehille. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Paul Mitchell
Kattava hiustenhoitotuotesarja erilaisille hiustyypeille. Myös hiusvärejä kampaamokäyttöön. Saatavilla mm. Stockmannilta, Sokokselta sekä useista kampaamoista ja verkkokaupoista. Koirille saatavilla John Paul Pet -turkinhoitosarja.  Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Priti NYC VGN
Runsas valikoima kynsilakkoja. Saatavilla Eleven-verkkokaupasta.

Rejuvi VGN
Ihonhoitotuotteita. Myynnissä joillakin kosmetologeilla, esim. Kauneushuone Neo (Kansakoulunkatu 5, Helsinki) (myös Ruotsissa www.queenofbeauty.se).

Rosenserien
Ihonhoitotuotteita, luonnonmukaisista raaka-aineista. Lista jälleenmyyjistä löytyy myös sivuilta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Schmidt’s Deodorant VGN
Deodorantteja myy Suomessa Biodelly, Ekovista, Sisters BeautyRuohonjuuri ja Ecco Verde.

Soapwalla VGN
Merkin tuotteista voidedeodoranttia on saatavilla EcoChic-verkkokaupasta.

SpaRitual VGN
Erityisesti kynsienhoitotuotteita sekä -lakkoja, myös mm. ihonpuhdistusaineita. Jälleenmyyjinä mm. Stockmann sekä erilaisia kauneushoitoloita ja kynsistudioita, joiden yhteystietoja löytyy täältä.

Suki
Ihonhoitotuotteita sekä värivoiteita. Saatavilla ainakin Liinun-kaupasta Helsingistä (myös verkkokauppa) sekä Naturelle-verkkokaupasta. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Suma
Yrityksen Ecoleaf-saippuaa myydään Punnitse & Säästä -liikkeissä.

S.W. Basics of Brooklyn
Sarjan tuotteita, kuten huulirasvoja ja kasvojen puhdistusaineita, myydään Twistbe.fi-verkkokaupassa.

Tata Harper
Ihonhoitotuotteita. Jälleenmyyjänä toimii Naturelle-verkkokauppa. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Tom’s of Maine * (emoyhtiönä Colgate-Palmolive)
Merkin deodoranttia voi Suomessa ostaa tai tilata Heluna Fashionista Helsingistä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Tropiclean
Tuotteita koirille. Turkinhoitotuotteita saatavilla My Choice-verkkokaupasta, Peten Koiratarvikkeesta sekä Lemmikkitalo Black Bullista.

Unique Haircare
Sarjan luomulaatuisia hiustenhoitotuotteita saatavilla Biodelly-verkkokaupasta. Kaikki tuotteet sisältävät heraa.

Urban Decay* (emoyhtiönä L’Oréal)
Erilaisia meikkejä. Tuotteita myydään Sokoksella sekä voi tilata eri verkkokaupoista. Merkin vegaaniset tuotteet.

Urtekram
Hiusten, vartalon ja kasvojen hoitotuotteita sekä hammastahnoja. Saatavana mm. K-ryhmän kaupoista, Sokos-tavarataloista, Prismoista, S-marketeista, RuohonjuurestaEkokauppa Ekolosta sekä useista luontaistuoteliikkeistä. Tietoa tuotteiden vegaanisuudesta.

Yarok VGN
Hiustenhoito- ja muotoilutuotteita, saatavilla Naturelle-verkkokaupasta.

Yes
Erilaisia liukuvoiteita. Saatavilla Organic You -verkkokaupasta. Ainoa vegaaninen tuote on Yes Water Based.

ZAO
Ammattilaistasoista luonnonmukaista kosmetiikkaa. Myynnissä ainakin Huili-tilassa Helsingissä, Kauneudella-hoitolassa Oulussa ja The Butik -verkkokaupassa.

Zoya Goes Pretty
Sarjan kasvovoiteita myy Ekolo.

Suomessa myytäviä ei-eläinkokeilla testattuja kodinpuhdistusaineita

Bio-D VGN
Pyykin- ja astianpesuaineita saatavilla Heluna Fashionista.

Econuts
Pesupähkinäpohjaisia pesuaineita. Pesupähkinöitä Luonnonkosmetiikka-verkkokaupassa.

Ecover
Runsas valikoima mm. pyykin- ja astianpesuaineita sekä erilaisia puhdistusaineita. Saatavilla monista marketeista sekä ekokaupoista.

Faith Products   VGN
Astianpesuainetta sekä pyykinpesuainetta saatavilla ainakin Heluna Fashionista ja Runsaudensarvesta.

Lifehair Oy  VGN
Puhdas koti -tuotemerkkisarjasta löytyy mm. erilaisia puhdistusaineita ja viemärin aukaisuneste. Ei sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Method VGN
Puhdistusainesarja, mm. omat puhdistusaineet ikkunoille, puulle ja marmorille sekä yleispuhdistukseen. Jälleenmyyntiä mm.  Stockmann-tavarataloissa,  Moko-myymälöissä, RTV-kaupoissa sekä osassa K-rautoja ja Rautia-kauppoja. Kaikki jälleenmyyjät voit tarkistaa täältä.

Urtekram VGN
Puhdistus- ja astianpesuaineita. Saatavana ainakin Ruohonjuuresta sekä  luontaistuoteliikkeistä.

Kosmetiikkalistan uudistus

Kosmetiikkalistan periaatteet uudistettiin vuonna 2005. Silloin Animalia loi suomalaisille kosmetiikkayrityksille arviointijärjestelmän, jonka ehdot täyttämällä yritys voi hakeutua Animalian ylläpitämälle eläinkokeettoman kosmetiikan listalle.

Suomessa myytävän eläinkokeilla testaamaton kosmetiikan lista lyhentyi aikaisemmasta huomattavasti tiukentuneen sitoumuksen vuoksi. Nyt yrityksen on käytävä läpi eläinkokeettomuuden arviointi, jossa myös sekä lopputuotteiden että tuotteiden ainesosien eläinkokeettomuus varmistetaan.

Uudistetun järjestelmän vuoksi lista uudistui ja kaikki suomalaiset yritykset hakevat sille uudestaan. Lifehair Oy hyväksyttiin ensimmäisen suomalaisena kosmetiikkayrityksenä Eläinkokeettoman kosmetiikan standardiin.

Vaadi eläinkokeetonta kosmetiikkaa!

Kansainvälisellä eläinkokeettomalla listalla on lueteltu kaikki yritykset, jotka ovat sitoutuneet HCS-standardiin. Kaikki kansainväliset eläinkokeettomat kosmetiikkayritykset löydät täältä!

Jos tiedät kansainvälisellä listalla olevia tuotteita, joita myydään Suomessa, ilmoita siitä meille. Jos sinulla on tietoa ylläolevassa listassa olevien merkkien myyntipaikoista, kerro myös siitä meille (animalia@animalia.fi), niin lisäämme tiedot sivuillemme.

Haluaako yrityksesi eläinkokeettoman kosmetiikan listalle?

Animalia vastaa suomalaisten kosmetiikkatuotteita ja kodinpuhdistusaineita valmistavien yritysten hyväksymisprosessista eläinkokeettomaan standardiin. Jos yrityksesi on kiinnostunut hakeutumaan eläinkokeettoman kosmetiikan tai kodinpuhdistusaineiden järjestelmään, voit olla yhteydessä Laura Uotilaan, laura.uotila@animalia.fi tai p. 09 720 65913.