Animalia ja Oikeutta eläimille iloitsevat SDP:n linjauksesta, jonka tavoitteena on turkistarhaton Suomi

SDP:n puoluekokous on tänään 24. elokuuta tehnyt historiallisen linjauksen ja asettanut tavoitteekseen turkistarhauksen ja tarhaeläinten turkisten myynnin lopettamisen Suomessa ja EU-alueella kohtuullisella siirtymäajalla.

Animalia ja Oikeutta eläimille kiittävät sosiaalidemokraatteja eteenpäin katsovasta linjauksesta. On merkittävää, että Suomen pääministeripuolue on tehnyt rohkean päätöksen. Turkistarhauksen hyväksyttävyys on laskussa koko Euroopassa niin kansalaisten parissa kuin puoluepolitiikassakin. Hallituspuolueista myös vasemmistoliitto ja vihreät ovat tehneet turkistarhauksen vastaisen linjauksen.

“Jo 74 % suomalaisista vastustaa nykymuotoista turkistarhausta. Järjestöt ovat vuosia tehneet työtä turkistarhauksen kieltämisen puolesta. On upeaa, että Suomen suurin puolue on tänään päivittänyt linjauksensa kansalaismielipiteen mukaiseksi. Enemmistö hallituspuolueista on nyt turkistarhauksen kieltämisen kannalla. Odotamme, että Sanna Marinin hallitus ottaa turkistarhauksen alasajon pikaisesti asialistalleen. Seuraava luonnollinen askel olisi turkistarhauskieltoon tähtäävä lakialoite” sanoo Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs.

Useassa Euroopan maassa turkistarhauksen kielto on parhaillaan parlamentaarisessa käsittelyssä. Moni maa on jo kieltänyt tarhauksen, viimeisimpien joukossa Norja. Myös Suomessa tämä olisi nyt mahdollista, kun kolme viidestä hallituspuolueesta on turkistarhauksen kieltämisen kannalla.

“Olemme erittäin tyytyväisiä SDP:n uuteen kantaan. Eläimet tarvitsevat kaikki puolustajansa, ja nyt joukkoihin on liittynyt uusi, tärkeä liittolainen. Myös monissa muissa puolueissa on turkistarhausta vastustavia poliitikkoja, vaikkei puolueella olekaan asiasta virallista kantaa. Toimintaa eläinten puolesta tarvitaan edelleen paljon, ettei kieltovaatimus jää pelkäksi tyhjäksi kirjaimeksi”, sanoo Oikeutta eläimille -järjestön kampanja- ja viestintävastaava Kristo Muurimaa.

Animalia ja Oikeutta eläimille kuuluvat eurooppalaiseen turkistarhauksen vastaiseen kattojärjestöön Fur Free Allianceen, joka on myös ilmaissut kiitoksensa suomalaisille järjestöille historiallisesta voitosta.

Lisätietoja
Heidi Kivekäs
toiminnanjohtaja, Animalia
puh. 050 384 5072
heidi.kivekas@animalia.fi

Kristo Muurimaa
kampanja- ja viestintävastaava, Oikeutta eläimille
puh. 044 722 3352
kristo.muurimaa@oikeuttaelaimille.fi

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinua saattaisi kiinnostaa myös