Animalia

Järjestäjä

Animalia
Phone
097206590
Email
animalia@animalia.fi

Kellonaika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 15 helmi 2020
  • Aika: 07:00 - 08:00

Tapahtumapaikka

Myymälä 2
Uudenmaankatu 23 F, Helsinki
Kategoria

Päivämäärä

15 helmi 2020

Aika

14:00 - 15:00

Emmi Kähkönen: Kuvataiteen rooli eläinoikeustyössä

79 miljoonaa -näyttelyn opastetut kierrokset päättää valokuvaaja ja kuvataiteilija Emmi Kähkösen opastus lauantaina 15.2. klo 14-15.

Omalla opaskierroksellaan Kähkönen esittelee näyttelyn teoksia tekijän näkökulmasta. Hän on aiemminkin käsitellyt kuvataiteessaan erityisesti ihmisen, eläimen ja ympäristön vuorovaikutussuhteita. 79 miljoona -projekti on siten luonnollinen jatkumo hänen aiemmalle työlleen. Kierroksellaan Kähkönen pohtii kuvataiteen roolia eläinoikeustyössä, sekä erityisesti valokuvan roolia osana aiheiden konkretisointia. Samalla osallistujat kuulevat kuinka projekti sai alkunsa ja millainen tarina vaikuttavien kuvien takaa löytyy.

* * *

Näyttely:
Myymälä2
Uudenmaankatu 23 F, Helsinki
24.1.–16.2.2020
avoinna ke-la klo 12-18, su klo 12-17

Näyttelyä ei suositella pienille lapsille.

Näyttely ja opaskierrokset ovat maksuttomia.

Itse näyttelystä lisää täällä:
https://www.facebook.com/events/454582188544419

Opastetut kierrokset näyttelyyn:

* * *

Etupihalla on tuhannen litran juottoastia täynnä aivoja. Tilanne tuntuu niin absurdilta, että se vähän naurattaa.

Suomessa teurastetaan vuosittain 79 miljoonaa eläintä ja maailmanlaajuisesti 70 miljardia. Eläimiä hyväksikäyttävä ja epäekologinen tuotantotapa ei ole kestävä. Ympäristö- sekä terveyskysymysten lisäksi eläinten oikeudet ovat moraalifilosofisia kysymyksiä. Miksi ihmisen tarpeet ja mielihalut menevät toisen elävän ja tuntevan eläimen kärsimyksen edelle?

Tervetuloa näyttelyyn ja sen oheistapahtumiin. Näyttely on koostettu matkaksi yhteen iltapäivään teurastamossa. Matkan jälkeen katsoja voi jättää terveisensä ja tuntemuksensa toisten näyttelykävijöiden luettavaksi.

* * *

Emmi Kähkönen

Emmi Kähkönen (s. 1992) on kansainvälisesti palkittu ammattivalokuvaaja. Hän opiskelee työn ohella kuvataiteilijaksi Lapin Ammattikorkeakoulussa. Kähkönen käsittelee kuvataiteessaan erityisesti ihmisen, eläimen ja ympäristön vuorovaikutussuhteita. Valokuva toimii välineenä dialogissa ympäristön kanssa. Hän työskentelee Lapissa sekä Helsingissä.

79 miljoonaa on Emmi Kähkösen projekti, joka kysyy ja kyseenalaistaa. Näyttely vie katsojan teurastamon maailmaan. Alkuvuodesta 2018 Kähkönen päätyi kuvaamaan vuohen synnytystä kotieläintilalle. Kokemuksesta heräsi lisää kysymyksiä. Mikä on eläimen elinkaari? Jos eläimen elämän alku näyttää tältä, niin miltä sen loppu näyttää? Missä suhteessa syntymä ja kuolema ovat? Mikä ihmisen rooli niissä on? Keväällä 2018 yksi teurastamo avasi ovensa valokuvaajalle.

Näyttelyn kuvia tukevissa teksteissään Kähkönen avaa aistimaailmaansa, jota hän koki vierailullaan teurastamossa. Valokuvat tarjoavat katseluikkunan teurastamon suljettujen ovien taakse. Valokuvanäyttely on toteutettu yhteistyössä Animalia ry:n kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *