Animalia

Järjestäjä

Animalia
Phone
097206590
Email
animalia@animalia.fi

Kellonaika

  • Aikavyöhyke: America/New_York
  • Päivä: 19 elo 2019 - 18 loka 2019
  • Aika: All of the day
Kategoria

Päivämäärä

19 elo 2019 - 18 loka 2019

Aika

All of the day

IBBY Finlandin ja Animalian kirjoituskilpailu nuorille

Eläimenä ihmisen maailmassa

Ihminen vaikuttaa toiminnallaan kaikkiin muihin eläinlajeihin. Eläimiä käytetään monella tapaa: eläinkokeissa, ruoantuotannossa ja viihteessä mutta myös ystävänä, avustajana ja terapeuttina. Lisäksi ihminen vaikuttaa eläimiin epäsuoremmin tuhoamalla ja muuttamalla elinympäristöjä ja häiritsemällä ekologista tasapainoa.

Kirjoituskilpailu ”Eläimenä ihmisen maailmassa” kehottaa pohtimaan, millainen maailma on eläimen näkökulmasta koettuna. Tarvitsevatko eläimet ihmistä? Voivatko eläimet vaikuttaa omaan elämäänsä tai jopa uhmata ihmisen toimia? Voivatko eläimet hyötyä ihmisistä? Millaisia suhteita voi muodostua ihmisten ja eläinten välille?

Kilpailu kannustaa asettumaan eläinten asemaan avoimesti, empaattisesti ja uteliaasti. Tyylilaji on vapaa. Kilpailuun voi osallistua suomen kielellä. Osallistua voivat 13-20-vuotiaat.

Työt tulee jättää 18.10. mennessä osoitteella:

Marianna Koljonen
Kullervonkatu 32 A 22
00610 Helsinki

Tai sähköpostitse:
marianna.koljonen@gmail.com

Kilpailuun tarkoitetut tekstit on kirjoitettava tietokoneella A4-kokoisille arkeille ja varustettava nimimerkillä. Tekstien pituus voi olla korkeintaan 4 liuskaa. Postitse lähetettyihin teksteihin tulee liittää mukaan tekijän oikea nimi , puhelinnumero ja osoite erillisessä, suljetussa kuoressa. Jos kilpailuun osallistuu sähköpostilla, tekijän oikea nimi, ikä, puhelinnumero ja osoite tulee ilmoittaa erillisessä liitetiedostossa. Sähköposti olisi hyvä lähettää osoitteesta, josta ei käy ilmi osallistujan nimi, eli esimerkiksi koulun tai huoltajan sähköpostiosoitteesta.

Kilpailun tulokset julkistetaan marraskuussa. Kilpailussa jaetaan 250, 150 ja 100 euron rahapalkinnot ja kirjapalkintoja. Palkittuja töitä julkaistaan IBBY Finland ry:n ja Animalian tiedotuskanavissa sekä IBBY Finlandin verkkoantologiassa.

 

Mikä IBBY?

IBBY Finland ry edistää ja tekee tunnetuksi lasten- ja nuortenkirjallisuuden ja -kulttuurin asemaa kotimaassa ja kansainvälisesti. Yhdistyksen tunnuslause ”Matkalla lukemisen maailmaan” kytkee yhteen IBBY Finlandin arvot, tavoitteet sekä toimintaan liittyvän kansainvälisyysnäkökulman. Haaveenamme on, että jokaisella voisi olla yhtäläinen oikeus lukutaitoon, lukuiloon ja mielikuvituksen lentoon. Sitä maailmaa kohti teemme matkaa yhdessä! IBBY Finland on perustettu vuonna 1957, ja se kuuluu Suomen jaostona kansainväliseen International Board on Books for Young People -järjestöön. IBBY Finland tunnettiin vuoteen 2003 asti nimellä Suomen nuortenkirjaneuvosto – Finska Ungdomsboksrådet, jonka yhtenä perustajajäsenenä oli taiteilija-kirjailija Tove Jansson.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *