Chanel lopettaa yhteistyön turkisalan kanssa

Kansainvälisesti tunnettu muotitalo Chanel on ilmoittanut luopuvansa turkistarhoilta tulevien tuotteiden käyttämisestä mallistoissaan. Päätös on osa muotitalon uutta linjausta, jossa se samalla luopuu kokonaan eksoottisten eläinten, kuten krokotiilien ja liskojen, nahasta.

”Päätös on osa muotialan lumipalloefektiä. Nyt alkaa olla jo lyhyempi lista niitä merkittäviä luksusmerkkejä, jotka vielä käyttävät turkiksia, kuin toisin päin. Tässä asiassa on vain yksi suunta: turkiksista kerran luopuneet tuskin palaavat takaisin, ja yhä useampi liittyy luopuneiden joukkoon”, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä iloitsee.

Chanelin pääsuunnittelija Karl Lagerfeld kommentoi ratkaisun olevan muotitalon oma valinta, joka liittyy laajempaan ilmassa olevaan suuntaukseen. Viime aikoina turkisten käytöstä onkin luopunut moni merkittävä muotibrändi, kuten Michael Kors, Burberry ja Gucci.

Chanelin päätös on merkki laajasta trendistä, joka näkyy myös politiikassa. Viime aikoina muun muassa Belgia ja Luxemburg ovat kieltäneet turkistarhauksen. Norjassa turkistarhauksen kieltäminen kirjattiin hallitusohjelmaan. Järkyttävät kuvat Suomen turkistarhojen jättiketuista ja kannibalistisista minkeistä ovat puhuttaneet kansainvälisessä mediassa, ja tuoreessa mielipidemittauksessa myös suomalaisista 69 % ilmoitti vastustavansa nykymuotoista turkistarhausta.

”Tulevaisuus on turkiton, siitä ei ole epäilystäkään. Nyt on vain otettava ratkaisevat askeleet, jotta turkiseläinten kärsimys tarhoilla ei pitkittyisi, vaan Suomi liittyisi edelläkävijöiden joukkoon”, Mai Kivelä vaatii.

Lue lisää:
Women´s Wear Daily

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sinua saattaisi kiinnostaa myös