Kansainvälinen toiminta

Animalia toimii tiiviissä yhteistyössä eri maiden eläinsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen kanssa.

Animalia toimii tiiviissä yhteistyössä eri maiden eläinsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen kanssa. Osallistumme resurssiemme mukaan erilaisiin kansainvälisiin kampanjoihin ja niiden suunnitteluun.

Animalia on viime vuosina kehittänyt yhteistyötä etenkin lähialueiden eläinoikeusjärjestöjen kanssa. Olemme mm. tukeneet Viron uutta eläinoikeusjärjestö Loomusta. Pohjoismaisiin Animalian yhteistyökumppaneihin kuuluvat esimerkiksi Djurens Rätt Ruotsissa ja Anima Tanskassa.

Animalia on myös mukana Trofeeton EU -työryhmässä, joka jakaa tietoa trofeemetsästyksen ongelmista ja pyrkii saamaan trofeille tuontikiellon EU:n alueelle. Työryhmässä ovat mukana myös Luonto-Liitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Animalia kuuluu seuraaviin kansainvälisiin eläinjärjestöihin ja eläinsuojelujärjestöjen yhteenliittymiin:

EG logo

Eurogroup for Animals

 

 

 

eceae logo

European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE)

 

ffa-logo

 

 

Fur Free Alliance (FFA)

 

Dolphinaria-Free-Europe-Logo

 

 

Dolphinaria-Free Europe (DFE)

Toiminta EU:ssa

Animalia on toinen Suomen edustajista EU-maiden eläinsuojelujärjestöjen kattojärjestössä, Eurogroup for Animalsissa. Animalian toiminnanjohtaja on järjestön hallituksessa. Animalia osallistuu aktiivisesti koko järjestön toimintaan ja välittää Suomessa tietoa EU:n eläinsuojelupäätöksistä ja -tilanteesta yhdessä ryhmän toisen suomalaisjäsenen SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton kanssa. Osallistumme mahdollisuuksiemme mukaan Eurogroupin kansainvälisiin kampanjoihin.

Euroopan unionissa eläinsuojelua koskevien lakien ja käytännön muuttamiseen tarvitaan lobbaamista ja muuta pätevää poliittista vaikuttamista. Kaikissa EU-maissa käytävillä kampanjoilla voidaan vaikuttaa laajasti mielipiteisiin. Siksi Animalia tiedottaa aktiivisesti EU:n eläinsuojeluepäkohdista. Lobbaamme myös EU-tasolla: yritämme vaikuttaa EU:n lainsäädäntöön niin ministerineuvostossa, parlamentissa kuin komissiossa.

Linkkejä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen sivuille

Cruelty Free International
CIWF – Compassion in World Farming
HSI – The Humane Society of the United States
PETA – People for the Ethical Treatment of Animals
RSPCA – The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals
World Animal Protection

Tue toimintaa eläinten hyväksi