Kansainvälinen toiminta

Animalia toimii tiiviissä yhteistyössä eri maiden eläinsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen kanssa.

Animalia toimii tiiviissä yhteistyössä eri maiden eläinsuojelu- ja eläinoikeusjärjestöjen kanssa. Osallistumme resurssiemme mukaan erilaisiin kansainvälisiin kampanjoihin ja niiden suunnitteluun.

Animalia on viime vuosina kehittänyt yhteistyötä etenkin lähialueiden eläinoikeusjärjestöjen kanssa. Olemme mm. tukeneet Viron uutta eläinoikeusjärjestö Loomusta. Pohjoismaisiin Animalian yhteistyökumppaneihin kuuluvat esimerkiksi Djurens Rätt Ruotsissa ja Anima Tanskassa.

Animalia on myös mukana Trofeeton EU -työryhmässä, joka jakaa tietoa trofeemetsästyksen ongelmista ja pyrkii saamaan trofeille tuontikiellon EU:n alueelle. Työryhmässä ovat mukana myös Luonto-Liitto ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Animalia kuuluu seuraaviin kansainvälisiin eläinjärjestöihin ja eläinsuojelujärjestöjen yhteenliittymiin:

EG logo

Eurogroup for Animals


eceae logo

European Coalition to End Animal Experiments (ECEAE)


ffa-logo

Fur Free Alliance (FFA)


Open Wings Alliance


Dolphinaria-Free-Europe-Logo

Dolphinaria-Free Europe (DFE)


Toiminta EU:ssa

Animalia on toinen Suomen edustajista EU-maiden eläinsuojelujärjestöjen kattojärjestössä, Eurogroup for Animalsissa. Animalia osallistuu aktiivisesti järjestön toimintaan ja Animalian puheenjohtaja on järjestön hallituksessa. Osallistumme myös Eurogroupin kansainvälisiin kampanjoihin. Animalia välittää Suomessa tietoa EU:n eläinsuojelupäätöksistä ja tiedottaa aktiivisesti EU:n eläinsuojeluepäkohdista.

Euroopan unionissa eläinsuojelua koskevien lakien ja käytännön muuttamiseen tarvitaan pätevää poliittista vaikuttamista. Erityisesti Eurogroupin kautta Animalia pyrkii vaikuttamaan EU:n lainsäädäntöön niin ministerineuvostossa, parlamentissa kuin komissiossa. Osallistumalla EU:n laajuisiin kampanjoihin vaikutamme myös laajasti EU-kansalaisten mielipiteisiin.

Linkkejä kansainvälisten eläinsuojelujärjestöjen sivuille

Cruelty Free International
CIWF – Compassion in World Farming
HSI – The Humane Society of the United States
PETA – People for the Ethical Treatment of Animals
RSPCA – The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals
World Animal Protection

Tue toimintaa eläinten hyväksi