Kampanjat

Animalialla on jatkuvasti käynnissä erilaisia kampanjoita, joilla pyrimme parantamaan eläinten asemaa yhteiskunnassa.

Lainsuojaton – entä jos laki ei suojele eläimiä?

15723661_10153956273647434_7206460428537785321_oAnimalia aloitti kampanjoinnin syksyllä 2016 tummissa väreissä sanoilla ”Eläin on lainsuojaton”. Se tarkoittaa, että laki ei suojele eläimiä siten kuin sen pitäisi. Meidän kaikkien on pidettävä ääntä eläinten oikeuksista, jotta metelimme ylittäisi maataloustuotannon lobbauskoneiston. Olisi sääli antaa hallituksen säätää jo voimaan tullessaan vanhentunut laki, sillä se saattaa olla voimassa seuraavat 20 vuotta ja sallia eläimiin kohdistuvan julmuuden. Parhaita tapoja tehdä vaikuttaa valmisteilla olevaan eläinsuojelulakiin on käydä aiheesta julkista keskustelua, levittää lakia koskevia kannanottoja, herättää oman puolueen kansanedustajia ottamaan kantaa lakiin ja tukea eläinjärjestöjen toimintaa.

Lue lisää kampanjasta Lainsuojaton-sivuilta.

Eläinlaki-kampanja vaatii maailman parasta eläinsuojelulakia

Etusivubanner_vetoomus-600x600-1Animalian aktiivisin kampanja vuonna 2016 keskittyy eläinsuojelulain uudistukseen. Yhdessä SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton kanssa keräämme nimiä Eläinlaki-vetoomukseen, jonka tavoitteena on saada Suomeen maailman paras eläinsuojelulaki. Kampanjamme sisältää myös mm. kansanedustajien tapaamisia, tapahtumien järjestämistä sekä lain valmistelun aktiivista seuraamista ja siihen vaikuttamista. Animalian toiminnanjohtaja on ollut lakia valmistelleen työryhmän jäsen.

Lue lisää eläinsuojelulain uudistustyöstä.

Turkistarhaton Suomi tähtää turkistarhauksen lakkauttamiseen

Animalia_Anna_800x400Turkistarhaton Suomi on Animalian kampanja, jonka tavoitteena on saada turkistarhaus historiaan Suomessa. Kampanjaa ovat asettuneet tukemaan useat julkisuuden henkilöt, mm. Michael Monroe, Anna AbreuHerra Ylppö, Mirja Pyykkö, Bettina Sågbom, Stefan Lindfors, Ilkka Villi, Tuukka Temonen, Meeri Koutaniemi, Syksy Räsänen ja Jaakko Hämeen-Anttila.

#StopTheTrucks-kampanja haluaa lopettaa pitkät eläinkuljetukset

stopthetrucksTeuraseläinten kuljetukset voivat olla tuhansia kilometrejä pitkiä ja kestää päiviä. Eläimet kärsivät kuljetuksissa janosta, kivusta, vammautumisista ja osa jopa kuolee niiden aikana. Kampanjassa vaaditaan, että elävien eläinten sijaan olisi kuljetettava lihaa. Pitkien eläinkuljetusten enimmäiskestoksi olisi määrättävä kahdeksan tuntia nisäkkäillä ja neljä tuntia siipikarjalla.

Kampanjasta vastaa Eurogroup for Animals, jonka jäsenjärjestö Animalia on. Allekirjoita vetoomus kahdeksan tunnin aikarajan puolesta ja lue lisää kampanjasta!

Lue lisää

Animalian päätoimintakohteet

Animalia järjestönä

Tue toimintaa eläinten hyväksi