Joensuun Animalia

Joensuun Animalialla on vähintään yksi tempaus kuukaudessa. Kesällä osallistumme Mahdollisuuksien toriin, Ilosaarirockiin ja Joen yöhön. Kävelykadulla tempaisemme useamman kerran vuodessa esitteitä jakaen. Järjestämme myös Uusien iltoja ja osallistumme yliopiston Järjestöpäiviin.

Kokoonnumme joka kuukauden toinen torstai pääkirjastolla kokoushuoneessa 2.

Facebook

Facebookissa kerromme mm. tulevista ja menneistä tapahtumista, Animalian kampanjoista sekä uusista uutisista. Facebook-sivua päivitetään aktiivisesti, ja sen kautta löydät mm. tapahtumakalenterimme. Käy tykkäämässä!

Instagram

Instagramissa näet valokuvia tempauksistamme. Tervetuloa seuraamaan meitä!

Tapahtumakalenteri

Oletko kiinnostunut alueosaston tulevista tapahtumista tai olisitko ehkä kiinnostunut osallistumaan toimintaan? Tarkista tapahtumakalenterista tulevat tapahtumat,

Yhteystiedot

Kaikissa alueosaston toimintaan liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa Laura Witick: joensuu [at] animalia.fi .

Alueosastollamme on oma sähköpostilista. Voit liittyä sille lähettämällä pyynnön Jani-Matti Tirkkoselle: janimattitirkkonen@gmail.com.

Ajankohtaista

 20.3. Ympäristövaalipaneeli

Pitääkö Joensuuhun saada kasvisruokapäivä? Onko Vapaudenpuiston puut syytä kaataa? Toimiiko Joensuussa joukkoliikenne? Miten ilmastopolitiikka otetaan huomioon kaupungin toiminnassa?

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan ehdokkaiden vastauksia, kun Savo-Karjalan Luontopiiri, KOHTUUS VAARASSA ja Animalia Joensuu järjestävät yhdessä vaalipaneelin, jossa kuulemme ehdokkaiden mietteitä niin kaupunkisuunnittelusta, viheralueista kuin kasvissyönninedistämisestäkin. Vaalipaneeliin on kutsuttu kaikista nuorisojärjestöistä nuoria ehdokkaita kertomaan omia näkökulmiaan ja mietteitään ympäristö-, ilmasto- ja eläinpolitiikasta.

Ympäristövaalipaneeli Kulttuurikahvila Laiturilla klo 18.30 – 20.00

21.3. Etiikkaa painokoneissa – Eläinten oikeudet kirjallisuudessa

Animalia Joensuu järjestää vuosittaisen luento- ja keskusteluiltansa taas maaliskuussa 2017. Paikalla on asiantuntijoita puhumassa eläinten oikeuksista eri näkökulmista. Tänä vuonna teemana ovat eläinten oikeudet kirjallisuudessa. Puhujiksi saapuvat:

  • Salainen päiväkirja eläintiloilta -kirjan kirjoittaja Eveliina Lundqvist: ”Mitä eläintilojen suljettujen ovien takana tapahtuu?”
  • Professori Lea Rojola (FT) Turun yliopistosta: ”Kaunokirjallisuus eläinten asialla?”
  • Väitöskirjaansa tekevä Niko Salovaara (FM) sekä pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä Lotta Luhtala (HuK) Itä-Suomen yliopistosta yhteisesityksellään: ”Eläinaktivistin muotokuvia kotimaisessa nykykirjallisuudessa”.

Tapahtuma pidetään Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa klo 17-19.45. Paikan päällä on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

29.3. Uusien ilta

Animalia Joensuun uusien iltaa vietetään ke 29.3.2017 klo 18-20 Kulttuurikahvila Laiturissa. Uusien iltaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Animalian toiminnasta kiinnostuneet. Tule kuulemaan Animalian toiminnasta, keskustelemaan eläinasioista hyvässä seurassa sekä nauttimaan herkullisesta ja ilmaisesta vegaaniruoasta!

8.4. Pääsiäisrieha

Tervetuloa askartelemaan kanssamme värikkäissä pääsiäistunnelmissa lauantaina 8.4.2017 klo 12-18! Löydät paikan päältä pajunoksia, joista voit loihtia omat virpomisoksasi. Animalia tarjoaa myös eläinystävälliset askartelumateriaalit ja -tarvikkeet. Virpomisoksia voi tulla tekemään esimerkiksi pääsiäiskoristeiksi maljakkoon tai sitten ihan tositoimiin, eli virpomista varten. Haluamme painottaa, että tapahtuma on kaiken ikäisille. Tervetuloa!

13.4. Kuukausitapaaminen

Tapaamme klo 17-18.45 pääkirjaston kokoushuoneessa 2. Kuukausitapaamisissa suunnittelemme tapahtumiamme eteenpäin. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vain tutustumaan Animalia Joensuun toimintaan!

Vapaaehtoiseksi?

Animalia Joensuu etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa

Tule mukaan vaikuttamaan ihmisten ajatteluun ja asenteisiin sekä lainsäädäntöön. Alueosastotoiminnasta löytyy jokaiselle jotakin, eikä sinulla tarvitse olla koulutusta tai erityistaitoja osallistuaksesi toimintaamme. Tarvitsemme info- ja myyntipöydänpitäjiä, tapahtumien suunnittelijoita, askartelijoita, autokuskeja, leipojia ja kaikenlaisten käytännönasioiden hoitajia. Tarjolla on lisäksi sellaisia tehtäviä, joita voi hoitaa sähköpostitse tai muuten netin kautta, esimerkiksi tiedottamista sekä mielipide- ja muiden tekstien kirjoittamista. Ollessasi mukana toiminnassa annat äänen niille, jotka eivät osaa puhua ihmisten kieltä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi sähköpostitse tai tule kuukausitapaamisiimme tutustumaan toimintaamme!