Joensuun Animalia

Joensuun Animalialla on vähintään yksi tempaus kuukaudessa. Kesällä osallistumme Mahdollisuuksien toriin, Ilosaarirockiin ja Joen yöhön. Kävelykadulla tempaisemme useamman kerran vuodessa esitteitä jakaen. Järjestämme myös Uusien iltoja ja osallistumme yliopiston Järjestöpäiviin.

Vuonna 2018 kokoonnumme joka kuun toinen tiistai Yhteisötila Aavalla klo 17. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Facebook

Facebookissa kerromme mm. tulevista ja menneistä tapahtumista, Animalian kampanjoista sekä uusista uutisista. Facebook-sivua päivitetään aktiivisesti, ja sen kautta löydät mm. tapahtumakalenterimme. Käy tykkäämässä!

Instagram

Instagramissa näet valokuvia tempauksistamme. Tervetuloa seuraamaan meitä!

Tapahtumakalenteri

Oletko kiinnostunut alueosaston tulevista tapahtumista tai olisitko ehkä kiinnostunut osallistumaan toimintaan? Tarkista tapahtumakalenterista tulevat tapahtumat,

Yhteystiedot

Kaikissa alueosaston toimintaan liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa Laura Witick: joensuu [at] animalia.fi .

Alueosastollamme on oma sähköpostilista. Voit liittyä sille lähettämällä pyynnön Jani-Matti Tirkkoselle: janimattitirkkonen@gmail.com.

Ajankohtaista

Tulevat tapahtumat:

 

13.3.2018 Maaliskuun kuukausitapaaminen

Tapaamme Yhteisökeskus Aavalla klo 17.00 ja suunnittelemme toimintaamme eteenpäin. Soita ovikelloa, mikäli ovi on lukossa. Tervetuloa! 🙂

18.3.2018 Pääsiäisaskartelua Laiturilla

Tervetuloa askartelemaan kanssamme värikkäissä pääsiäistunnelmissa sunnuntaina 18.3.2018!
Löydät paikan päältä pajunoksia, joista voit loihtia omat virpomisoksasi. Animalia Joensuu ja Vegaaniliitto Joensuu tarjoavat eläinystävälliset askartelumateriaalit ja -tarvikkeet. Virpomisoksia voi tulla tekemään esimerkiksi pääsiäiskoristeiksi maljakkoon tai sitten ihan tositoimiin, eli virpomista varten. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin.

28.3.2018 Maaliskuun luentoilta – Voiko eläinrakkaaksi opettaa?

Animalia Joensuu on vuosittain pitänyt suurehkon, asiantuntijoiden tähdittämän luentoillan, jonka teemana on tänä vuonna kuinka koulut ja kasvatus muokkaavat eläinsuhdettamme. Tapahtuma pidetään keskiviikkona 28.3.2018 Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa klo 17.00 alkaen. Puhujiksi saapuvat tohtorikoulutettavat Jari Kärkkäinen, Mariia Niskavaara sekä Maria Helena Saari.


Viimeaikaiset tapahtumat:

17.2.2018 Eläinten ääni -tukikonsertti

Animalia Joensuu järjesti 17. helmikuuta klo 19-22 Eläinten ääni -tukikonsertin Kulttuurikahvila Laiturilla. Esiintyjiksi saapuivat kovempaakin kovempi punk-bändi Suoliliuos, ihanan herkkä, akustisena triona esiintyvä Heiduška sekä suomenkielistä poprokkia vetävä Karuselli.

13.2.2018 Helmikuun kuukausitapaaminen

Tapasimme Yhteisökeskus Aavalla klo 17.00 ja suunnittelimme toimintaamme eteenpäin.

9.2.2018 Ystävänpäivätempaus

Esittelimme vegaanista ja eläinkokeetonta kosmetiikkaa sekä myymme ystävänpäiväkortteja, käsitöitä ja myyntituotteitamme pe 9.2.2018 klo 14-18 Joensuun pääkirjaston aulassa.

16.1.2018 Vegaanihaaste-ilta

Animalia oli mukana Vegaanihaasteessa.

Animalian, Vegaaniliiton ja Oikeutta eläimille -yhdistyksen paikallisosastot järjestävät yhdessä Vegaanihaaste-iltoja Kulttuurikahvila Laiturilla tammikuun jokaisena tiistaina klo 18. Järjestöt hostaavat iltoja vuorotellen, ja 16.1. oli Animalian vuoro.

9.1.2018 Tammikuun kuukausitapaaminen

Tapasimme Aavalla klo 17.00 ja suunnittelimme toimintaamme eteenpäin.

24.11.2017 Turkiton perjantai

Jaamme leipomiamme vegaanisia piparkakkuja Joensuun kävelykadulla klo 14 alkaen.

22.11.2017 Leivontatalkoot

Leivomme Turkitonta perjantaita varten vegaanisia, ketunmuotoisia piparkakkuja Kulttuurikahvila Laiturilla klo 19.30 eteenpäin. Tervetuloa mukaan!

12.10.2017 Vegekekkerit

Vietimme nyyttikestejä  Kulttuurikahvila Laiturilla, napostelimme ja höpöttelimme.

5.10.2017 Kynttilämielenosoitus eläinten puolesta

Sytytimme Joensuun keskuspuistossa kynttilöitä edemenneille eläimille. Halusimme tempauksellamme korostaa eläinten yksilöarvoa ja tuoda esille niiden oikeuksia.

25.8.2017 Joen yö

Animalia Joensuu jakaa tietoa eläinten oikeuksista Joen yössä, järjestöbulevardilla. Lisäksi voit ostaa pöydästämme eläineettisiä tuotteita sekä tutustua vapaaehtoistoimintaamme.

14-16.7.2017 Ilosaarirock

Animalia Joensuu on mukana Ilosaarirockissa! Tule rokkaamisen lomassa ostamaan meiltä pinssejä ja haalarimerkkejä, sekä tutustumaan toimintaamme.

27.5.2017 Vegaanibrunssi

Animalian, Vegaaniliiton ja Oikeutta eläimille -yhdistyksen paikallisryhmät järjestävät yhdessä kesäisen nyyttäribrunssin Sirkkalan puistossa, Kimmelin takana joen varressa. Ota mukaasi jotain syötävään tai juotavaa yhteiseen pöytään ja tule herkuttelemaan kanssamme. Järjestäjät tuovat paikalle vilttejä ja aterimia, joten kaikkea ei tarvitse tuoda mukana.

Mikäli sää ei suosi tapahtumaa, voimme siirtyä Kulttuurikahvila Laiturille evästelemään.

Nähdään Sirkkalan puistossa!

24.4.2017 Koe-eläinpäivä

Animalia Joensuu jakoi kävelykadulla muun muassa kudosluovutuskortteja, shampoonäytteitä ja tietoa vaihtoehtoisista menetelmistä eläinkokeille.

8.4. Pääsiäisrieha

Tervetuloa askartelemaan kanssamme värikkäissä pääsiäistunnelmissa lauantaina 8.4.2017 klo 12-18! Löydät paikan päältä pajunoksia, joista voit loihtia omat virpomisoksasi. Animalia tarjoaa myös eläinystävälliset askartelumateriaalit ja -tarvikkeet. Virpomisoksia voi tulla tekemään esimerkiksi pääsiäiskoristeiksi maljakkoon tai sitten ihan tositoimiin, eli virpomista varten. Haluamme painottaa, että tapahtuma on kaiken ikäisille. Tervetuloa!

29.3. Uusien ilta

Animalia Joensuun uusien iltaa vietetään ke 29.3.2017 klo 18-20 Kulttuurikahvila Laiturissa. Uusien iltaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Animalian toiminnasta kiinnostuneet. Tule kuulemaan Animalian toiminnasta, keskustelemaan eläinasioista hyvässä seurassa sekä nauttimaan herkullisesta ja ilmaisesta vegaaniruoasta!

21.3. Etiikkaa painokoneissa – Eläinten oikeudet kirjallisuudessa

Animalia Joensuu järjestää vuosittaisen luento- ja keskusteluiltansa taas maaliskuussa 2017. Paikalla on asiantuntijoita puhumassa eläinten oikeuksista eri näkökulmista. Tänä vuonna teemana ovat eläinten oikeudet kirjallisuudessa. Puhujiksi saapuvat:

  • Salainen päiväkirja eläintiloilta -kirjan kirjoittaja Eveliina Lundqvist: ”Mitä eläintilojen suljettujen ovien takana tapahtuu?”
  • Professori Lea Rojola (FT) Turun yliopistosta: ”Kaunokirjallisuus eläinten asialla?”
  • Väitöskirjaansa tekevä Niko Salovaara (FM) sekä pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä Lotta Luhtala (HuK) Itä-Suomen yliopistosta yhteisesityksellään: ”Eläinaktivistin muotokuvia kotimaisessa nykykirjallisuudessa”.

Tapahtuma pidetään Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa klo 17-19.45. Paikan päällä on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

20.3. Ympäristövaalipaneeli

Pitääkö Joensuuhun saada kasvisruokapäivä? Onko Vapaudenpuiston puut syytä kaataa? Toimiiko Joensuussa joukkoliikenne? Miten ilmastopolitiikka otetaan huomioon kaupungin toiminnassa?

Vapaaehtoiseksi?

Animalia Joensuu etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa

Tule mukaan vaikuttamaan ihmisten ajatteluun ja asenteisiin sekä lainsäädäntöön. Alueosastotoiminnasta löytyy jokaiselle jotakin, eikä sinulla tarvitse olla koulutusta tai erityistaitoja osallistuaksesi toimintaamme. Tarvitsemme info- ja myyntipöydänpitäjiä, tapahtumien suunnittelijoita, askartelijoita, autokuskeja, leipojia ja kaikenlaisten käytännönasioiden hoitajia. Tarjolla on lisäksi sellaisia tehtäviä, joita voi hoitaa sähköpostitse tai muuten netin kautta, esimerkiksi tiedottamista sekä mielipide- ja muiden tekstien kirjoittamista. Ollessasi mukana toiminnassa annat äänen niille, jotka eivät osaa puhua ihmisten kieltä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi sähköpostitse tai tule kuukausitapaamisiimme tutustumaan toimintaamme!