Joensuun Animalia

Joensuun Animalialla on vähintään yksi tempaus kuukaudessa. Kesällä osallistumme Mahdollisuuksien toriin, Ilosaarirockiin ja Joen yöhön. Kävelykadulla tempaisemme useamman kerran vuodessa esitteitä jakaen. Järjestämme myös Uusien iltoja ja osallistumme yliopiston Järjestöpäiviin.

Kokoonnumme joka kuukauden toinen maanantai pääkirjastolla kokoushuoneessa 2 klo 17. Tervetuloa mukaan toimintaan!

HOX. Lokakuun kk-tapaaminen (9.10.2017) pidetään poikkeuksellisesti vasta klo 18.45!

Facebook

Facebookissa kerromme mm. tulevista ja menneistä tapahtumista, Animalian kampanjoista sekä uusista uutisista. Facebook-sivua päivitetään aktiivisesti, ja sen kautta löydät mm. tapahtumakalenterimme. Käy tykkäämässä!

Instagram

Instagramissa näet valokuvia tempauksistamme. Tervetuloa seuraamaan meitä!

Tapahtumakalenteri

Oletko kiinnostunut alueosaston tulevista tapahtumista tai olisitko ehkä kiinnostunut osallistumaan toimintaan? Tarkista tapahtumakalenterista tulevat tapahtumat,

Yhteystiedot

Kaikissa alueosaston toimintaan liittyvissä kysymyksissä sinua auttaa Laura Witick: joensuu [at] animalia.fi .

Alueosastollamme on oma sähköpostilista. Voit liittyä sille lähettämällä pyynnön Jani-Matti Tirkkoselle: janimattitirkkonen@gmail.com.

Ajankohtaista

Tulevat tapahtumat:

9.10.2017 Lokakuun kuukausitapaaminen

Suunnittelemme Turkitonta perjantaita sekä joulumarkkinoita. HUOM. Tapaaminen pidetään poikkeuksellisesti vasta klo 18.45! Tervetulloo!

12.10.2017 Vegekekkerit

Kokoonnumme to 12.10.2017 klo 19.30  nyyttärihengessä Kulttuurikahvila Laiturille napostelemaan ja höpöttämään keskenämme. Tule ja tuo kaverisikin mukaan!

13.11.2017 Marraskuun kuukausitapaaminen

Kokousasialistassa joulumarkkinat. Katse siirtyy jo ensi vuoden tapahtumien pohtimiseen.

11.12.2017 Joulukuun kuukausitapaaminen


Viimeaikaiset tapahtumat:

.

5.10.2017 Kynttilämielenosoitus eläinten puolesta

Sytytimme Joensuun keskuspuistossa kynttilöitä edemenneille eläimille. Halusimme tempauksellamme korostaa eläinten yksilöarvoa ja tuoda esille niiden oikeuksia.

11.9.2017 Syyskuun kuukausitapaaminen

Suunnittelimme Eläinten päivän tapahtumia sekä syksyn uusien iltaa.

25.8.2017 Joen yö

Animalia Joensuu jakaa tietoa eläinten oikeuksista Joen yössä, järjestöbulevardilla. Lisäksi voit ostaa pöydästämme eläineettisiä tuotteita sekä tutustua vapaaehtoistoimintaamme.

14.8.2017 Elokuun kuukausitapaaminen

Suunnittelemme Joen yötä sekä syksyn uusien iltaa. Tervetuloa mukaan tapaamiseen!

Kuukausitapaamisissa suunnittelemme tapahtumiamme eteenpäin. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vain tutustumaan Animalia Joensuun toimintaan! Tapaamiset pidetään joka kuun toinen maanantai pääkirjaston kokoushuoneessa 2 klo 17-18.45. Ovi kokoushuoneeseen löytyy kirjaston aulasta, parkkipaikan puoleisesta päädystä.

14-16.7.2017 Ilosaarirock

Animalia Joensuu on mukana Ilosaarirockissa! Tule rokkaamisen lomassa ostamaan meiltä pinssejä ja haalarimerkkejä, sekä tutustumaan toimintaamme.

10.7.2017 Kuukausitapaaminen

Kuukausitapaamisissa suunnittelemme tapahtumiamme eteenpäin. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vain tutustumaan Animalia Joensuun toimintaan! Tapaamiset pidetään joka kuun toinen maanantai pääkirjaston kokoushuoneessa 2 klo 17-18.45. Ovi kokoushuoneeseen löytyy kirjaston aulasta, parkkipaikan puoleisesta päädystä.

27.5.2017 Vegaanibrunssi

Animalian, Vegaaniliiton ja Oikeutta eläimille -yhdistyksen paikallisryhmät järjestävät yhdessä kesäisen nyyttäribrunssin Sirkkalan puistossa, Kimmelin takana joen varressa. Ota mukaasi jotain syötävään tai juotavaa yhteiseen pöytään ja tule herkuttelemaan kanssamme. Järjestäjät tuovat paikalle vilttejä ja aterimia, joten kaikkea ei tarvitse tuoda mukana.

Mikäli sää ei suosi tapahtumaa, voimme siirtyä Kulttuurikahvila Laiturille evästelemään.

Nähdään Sirkkalan puistossa!

11.5.2017 Kuukausitapaaminen

Kuukausitapaamisissa suunnittelemme tapahtumiamme eteenpäin. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vain tutustumaan Animalia Joensuun toimintaan!

24.4.2017 Koe-eläinpäivä

Animalia Joensuu jakoi kävelykadulla muun muassa kudosluovutuskortteja, shampoonäytteitä ja tietoa vaihtoehtoisista menetelmistä eläinkokeille.

13.4. Kuukausitapaaminen

Tapaamme klo 17-18.45 pääkirjaston kokoushuoneessa 2. Kuukausitapaamisissa suunnittelemme tapahtumiamme eteenpäin. Tervetuloa mukaan osallistumaan tai vaikka vain tutustumaan Animalia Joensuun toimintaan!

8.4. Pääsiäisrieha

Tervetuloa askartelemaan kanssamme värikkäissä pääsiäistunnelmissa lauantaina 8.4.2017 klo 12-18! Löydät paikan päältä pajunoksia, joista voit loihtia omat virpomisoksasi. Animalia tarjoaa myös eläinystävälliset askartelumateriaalit ja -tarvikkeet. Virpomisoksia voi tulla tekemään esimerkiksi pääsiäiskoristeiksi maljakkoon tai sitten ihan tositoimiin, eli virpomista varten. Haluamme painottaa, että tapahtuma on kaiken ikäisille. Tervetuloa!

29.3. Uusien ilta

Animalia Joensuun uusien iltaa vietetään ke 29.3.2017 klo 18-20 Kulttuurikahvila Laiturissa. Uusien iltaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki Animalian toiminnasta kiinnostuneet. Tule kuulemaan Animalian toiminnasta, keskustelemaan eläinasioista hyvässä seurassa sekä nauttimaan herkullisesta ja ilmaisesta vegaaniruoasta!

21.3. Etiikkaa painokoneissa – Eläinten oikeudet kirjallisuudessa

Animalia Joensuu järjestää vuosittaisen luento- ja keskusteluiltansa taas maaliskuussa 2017. Paikalla on asiantuntijoita puhumassa eläinten oikeuksista eri näkökulmista. Tänä vuonna teemana ovat eläinten oikeudet kirjallisuudessa. Puhujiksi saapuvat:

  • Salainen päiväkirja eläintiloilta -kirjan kirjoittaja Eveliina Lundqvist: ”Mitä eläintilojen suljettujen ovien takana tapahtuu?”
  • Professori Lea Rojola (FT) Turun yliopistosta: ”Kaunokirjallisuus eläinten asialla?”
  • Väitöskirjaansa tekevä Niko Salovaara (FM) sekä pro gradu -tutkielmaansa viimeistelevä Lotta Luhtala (HuK) Itä-Suomen yliopistosta yhteisesityksellään: ”Eläinaktivistin muotokuvia kotimaisessa nykykirjallisuudessa”.

Tapahtuma pidetään Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa klo 17-19.45. Paikan päällä on kahvitarjoilu. Tervetuloa!

20.3. Ympäristövaalipaneeli

Pitääkö Joensuuhun saada kasvisruokapäivä? Onko Vapaudenpuiston puut syytä kaataa? Toimiiko Joensuussa joukkoliikenne? Miten ilmastopolitiikka otetaan huomioon kaupungin toiminnassa?

Vapaaehtoiseksi?

Animalia Joensuu etsii jatkuvasti uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaansa

Tule mukaan vaikuttamaan ihmisten ajatteluun ja asenteisiin sekä lainsäädäntöön. Alueosastotoiminnasta löytyy jokaiselle jotakin, eikä sinulla tarvitse olla koulutusta tai erityistaitoja osallistuaksesi toimintaamme. Tarvitsemme info- ja myyntipöydänpitäjiä, tapahtumien suunnittelijoita, askartelijoita, autokuskeja, leipojia ja kaikenlaisten käytännönasioiden hoitajia. Tarjolla on lisäksi sellaisia tehtäviä, joita voi hoitaa sähköpostitse tai muuten netin kautta, esimerkiksi tiedottamista sekä mielipide- ja muiden tekstien kirjoittamista. Ollessasi mukana toiminnassa annat äänen niille, jotka eivät osaa puhua ihmisten kieltä.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi sähköpostitse tai tule kuukausitapaamisiimme tutustumaan toimintaamme!