Ravintola Bella Loviisa palkittiin eläinoikeuspalkinnolla

Ravintola Bella Loviisa palkittiin eläinoikeuspalkinnolla

Loviisalainen Ravintola Bella teki historiaa, kun se vappuna 2018 ryhtyi liharuuan sijaan tarjoamaan pelkkää vegaanista ruokaa. Rohkealla päätöksellään Bella voitti tämän vuoden eläinoikeuspalkinto Pro Animalian. Palkinto luovutettiin maailman vegaanipäivänä 1.11. Loviisassa.

Aiemmin pihveistään tunnettu ravintola hylkäsi vappuna 2018 kaikki eläintuotteet ja siirtyi suoraan sekaruokaa tarjoavasta ravintolasta vegaaniseksi ravintolaksi – ensimmäisenä Suomessa.

”Päätöksen taustalla olivat omat aatteet, suuri huoli kaikkien eläinten asemasta ja niiden kohtelusta. Haluamme olla alallamme suunnannäyttäjiä, ja tarjoamallamme ruualla pyrimme puhumaan eläinten puolesta. Jokainen kasvisruoka-annos vähentää eläinten kärsimystä. Jokaisen päivän aikana pelastamme toiminnallamme eläinhenkiä ja haluamme olla esimerkki muille ihmisille, yrityksille ja ravintoloille”, kertoo Sini Hassinen, toinen Ravintola Bella Loviisan omistajista.

Vaikka ravintola kohtasi aluksi vastustusta, muutos on kuitenkin kannattanut.

”Alussa asiakaskunta vaihtui, kun saimme paljon uusia asiakkaita ja vanhat tuttavuudet katosivat. Nyt kuitenkin osa vanhoista asiakkaista on jo palannut takaisin. Meille tämä uudistus on suuri menestys, sillä voimme tehdä juuri sitä mitä sydän sanoo, ja se on ainoa oikea tie, sanoo ravintola Bellan toinen omistaja Heli Hassinen.

Pro Animalia -eläinoikeuspalkinnolla halutaan kiittää ravintolaa eläinten oikeuksia edistävästä päätöksestä. Animalia uskoo, että pioneerina ravintola Bella näyttää esimerkkiä myös muille.

”Eläinten oikeudet, ilmastosyyt ja eettisyys voivat olla yritykselle kilpailuvaltti. Vaaditaan kuitenkin rohkeutta hypätä tuntemattomaan varsinkin, jos on vuosia tarjonnut tietynlaista ruokaa ja ravintolassa on oma vakiintunut kanta-asiakaskuntansa. On hienoa, että yritysmaailmasta tulee esimerkkejä, joissa eettiset syyt ja eläinten oikeudet painavat vaakakupissa enemmän kuin vanhasta kiinni pitäminen. Tulevaisuudessa kasvisruoka ajaa yhä enemmän valtavirtaan ja eläinten oikeuksien huomioimisen merkitys vain korostuu”, Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä sanoo.

Animalia jakaa vuosittain eläinoikeuspalkinto Pro Animalian. Ensimmäinen palkinto myönnettiin vuonna 1987. Palkinnolla Animalia haluaa antaa tunnustusta niille tahoille, jotka ovat esimerkillisellä toiminnallaan edistäneet eläinten hyvinvointia ja oikeuksia.

Animalia jakaa vuosittain myös eläinvastaisuuspalkinto Anti Animalian eläinten oikeuksia polkevalle taholle. Eläinvastaisuuspalkinnon saaja julkistetaan perjantaina 2.11.2018.

Aiempien vuosien palkitut.

Kuvat: Teppo Lahti

Lisätietoa
:

Mai Kivelä
toiminnanjohtaja, Animalia
puh.050 384 5072
mai.kivela(at)animalia.fi

Sini ja Heli Hassinen
Ravintola Bella Loviisa
puh. (019) 53 3390
bella(at)bellaloviisa.fi
bellaloviisa.fi