Liettuassa esitetään turkistarhauskieltoa

Liettuassa esitetään turkistarhauskieltoa

Liettuan parlamentissa pidetyssä tiedotustilaisuudessa esiteltiin maanantaina 29.10. lakiesitys turkistarhauksen kieltämiseksi maassa. Lakiesityksen ensimmäinen käsittely on todennäköisesti jo tänä vuonna.

Liettuassa on tehty viime vuosien aikana lukuisia selvityksiä, jotka ovat paljastaneet hyvinvointiongelmia paikallisilla tarhoilla. Liettuassa tapetaan vuosittain noin 2 miljoonaa eläintä niiden turkkien vuoksi. Vuonna 2016 Liettuassa toteutettiin kysely, jonka mukaan kaksi kolmasosaa kansalaisista vastustaa turkistarhausta.

Hyvinvointiongelmat ovat yleisiä turkistarhoilla. Minkit ja ketut ovat petoeläimiä, joilla on luonnossa laaja reviiri. Pienissä häkeissä eläminen aiheuttaa eläimille stressiä ja epänormaalia käytöstä, kuten kannibalismia ja itsensä vahingoittamista.

Turkistarhausta ei voi harjoittaa eettisesti. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana 14 Euroopan maata onkin jo kieltänyt turkistarhauksen. Tämän vuoden aikana turkistarhauksen on kieltänyt Belgia ja Luxemburg, lisäksi Norjassa tarhauskielto kirjattiin hallituksen ohjelmaan.

Lisätietoa:
Fur Free Alliance

 

Näin voit auttaa turkiseläimiä:

  • Ryhdy Animalian kuukausilahjoittajaksi. Säännöllinen tuki mahdollistaa, että voimme työskennellä pitkäjänteisesti eläinten hyväksi. Jo 7 euroa kuukaudessa auttaa!
  • Tee 20 € kertalahjoitus helposti tekstiviestillä: Lähetä viesti ANIMALIA20 numeroon 16155. Tekstiviestilahjoitus veloitetaan puhelinlaskultasi.