Eläinjärjestöt ympäri maailmaa pyytävät Pradaa sitoutumaan turkittomuuteen

Eläinjärjestöt ympäri maailmaa pyytävät Pradaa sitoutumaan turkittomuuteen

Fur Free Alliance vetoaa Pradaan kansainvälisten muotiviikkojen aikana.

Fur Free Alliance (FFA), Animalia, FFA:n muut jäsenjärjestöt ja lukuisat muut eläinjärjestöt ympäri maailmaa käynnistivät tänään kampanjan, jolla pyydetään Pradaa sitoutumaan turkittomuuteen.

Aiemmin turkittomuuteen ovat sitoutuneet jo Pradan kilpailijat, kuten esimerkiksi Gucci, Versace, Armani, Michael Kors, Donna Karan ja Hugo Boss. Kampanja on käynnissä New Yorkissa, Lontoossa, Milanossa ja Pariisissa pidettävien kansainvälisten muotiviikkojen ajan.

Suurin osa kuluttajista on jo turkistuotantoa vastaan, ja se on vaikuttanut isojen muotibrändien turkittomuuslinjauksiin. Useat maat, kuten Norja, Hollanti ja Belgia ovat kieltäneet tai kieltämässä turkistarhauksen. Monet suurkaupungit, kuten San Francisco ja São Paulo ovat kieltäneet turkisten myynnin. Los Angelesissa ja Isossa-Britanniassa on käynnissä keskustelu turkisten myynnin kieltämiseksi.

”Kuluttajat suosivat yrityksiä, jotka ottavat eläinten hyvinvoinnin huomioon. Tämä on yksi syy, miksi niin moni Pradan kilpailija on sitoutunut turkittomuuteen. Vetoamme nyt kansainvälisesti ja usean järjestön voimin Pradaan, jotta se liittyisi näiden huippumuodin suunnannäyttäjien joukkoon”, sanoo Fur Free Alliancen puheenjohtaja Joh Vinding.

”On ollut hienoa seurata, kuinka huippumuodin yritykset ja suunnittelijat yksi toisensa jälkeen hylkäävät turkikset. On käsittämätöntä, että meillä Suomessa tämä täysin kestämätön ja epäeettinen ala saa vuodesta toiseen jatkaa ilman mitään hyvinvointiparannuksia. On vain ajan kysymys, koska turkistarhaus loppuu myös Suomessa, siitä pitää huolen kasvava joukko eettisyyteen pyrkiviä kuluttajia ja yrityksiä”, sanoo Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä.

Fur Free Alliance jäsen- ja yhteistyöjärjestöineen pyytää kuluttajia vetoamaan Pradaan sähköpostivetoomuksella, jonka voi lähettää täältä.

Lisäys 6.9. klo 12.05: Kampanjan aloituksen kanssa samaan aikaan Burberry kertoi, että se aikoo lupua turkiksista. Lue lisää täältä.

Lisätietoja:

Mai Kivelä
toiminnanjohtaja, Animalia
puh. 050 384 5072
mai.kivela(at)animalia.fi

Fur Free Alliance on kansainvälinen turkistenvastainen yhteenliittymä, jonka jäsen Animalia on. Fur Free Allianceen kuuluu 40 eläinjärjestöä yli 30 maassa. Yhteenliittymä pitää yllä turkittomien liikkeiden ohjelmaa (Fur Free Retailer, FFR). Suomessa turkittomien liikkeiden listaa ylläpitää Animalia. Listalla on jo yli 900 turkitonta yritystä, kuten Gucci, Hugo Boss, Armani ja monta muuta.

Kuva: Jo-Anne McArthur