Ole eläinten ääni – tule mukaan mielenosoitukseen

Ole eläinten ääni – tule mukaan mielenosoitukseen

Helmikuun 17. päivä Helsingissä osoitetaan mieltä paremman eläinsuojelulain puolesta Eläinten ääni -mielenosoituksessa. Esitys laiksi eläinten hyvinvoinnista on riittämätön. 

(Scroll down for English)

Hallituksen esityksestä uudeksi eläinsuojelulaiksi puuttuvat tyystin esimerkiksi sellaiset asiat kuin parsinavetoiden ja porsitushäkkien sekä turkistarhauksen kieltäminen, jatkuva vedensaanti eläinten pysyvissä pitopaikoissa sekä koirien ja kissojen pakollinen tunnistusmerkintä ja rekisteröinti. Ilman näitä keskeisimpiä uudistuksia uutta eläinsuojelulakia ei voida hyväksyä.

Käsillä ovat viimeiset hetket vaikuttaa lakiin! Kerrotaan yhdessä, että eläimiä ei saa jättää hallituksen politiikan jalkoihin. Eurobarometrin mukaan 99 % suomalaisista pitää eläinsuojelua tärkeänä, ja 90 % suomalaisista haluaa, että tuotantoeläimiä suojeltaisiin nykyistä paremmin. Tämän täytyy näkyä myös eläinsuojelulaissa. Vaaditaan nyt yhdessä, että enemmistön ääni kuuluu!

Helsingissä järjestetään Eläinten ääni -mielenosoitus 17. helmikuuta kello 12 alkaen. Mielenosoitus kokoontuu Rautatientorilla, josta se kulkee Eduskuntatalolle. Mielenosoituksen ohjelmaosuuden juontaja on pitkän linjan eläinoikeustoimija, median moniottelija ja Vegaanihaasteestakin tuttu Ina Mikkola, esiintymässä on ranskalais-suomalainen pop-folkduo Eva & Manu! Katso myös tapahtuman Facebook-sivu..

Mielenosoituksen järjestävät Animalia, Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY, Oikeutta eläimille ja SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto.

Turusta linja-autokyyti Helsinkiin

Mielenosoitukseen pääsee osallistumaan myös Turusta. Animalia järjestää yhdessä Oikeutta eläimille -yhdistyksen kanssa kyydin 5 euron hintaan.

Lähtö Kauppatorilta Turun ortodoksisen kirkon edestä klo 9 lauantaina, ja paluu Helsingistä klo 15. Ilmoittautumiset osoitteeseen turku@oikeuttaelaimille.fi, maksu käteisenä bussissa. Lue lisää tapahtumasivulta.

Eläinten ääni -tukikonsertti Joensuussa

Animalia Joensuu järjestää Eläinten ääni -tukikonsertin mielenosoituspäivänä. Esiintyjiksi saapuvat kovempaakin kovempi punk-bändi Suoliliuos, ihanan herkkä, akustisena triona esiintyvä Heiduška sekä suomenkielistä poprokkia vetävä Karuselli.

Paikan päällä voit myös allekirjoittaa eläinlakivetoomuksen.

Tukikeikan liput maksavat 5 euroa (Animalian jäsenille ja opiskelijoille 3 euroa), ja tuotto ohjataan kokonaisuudessaan eläinlakikampanjointiin. Varaa liput etukäteen laittamalla sähköpostia osoitteeseen joensuu@animalia.fi. Lue lisää tapahtumasivulta.

Eläinten ääni -tukikonsertti Tampereella

Animalia Tampere järjestää tukikonsertin Eläinten ääni -mielenosoitukselle 17.2.. Viihtyisään Ville&Viljaan musisoimaan saapuvat folk-pop -kollektiivi Sunnuntai, folkia, trip hopia, haitareita ja syntikoita yhdistelevä Eläköön! sekä Folkjykä. Ilmainen sisäänpääsy, paikan päällä mahdollisuus tehdä käteislahjoitus Animalian hyväksi. Lue lisää Facebookista ja tapahtumasivulta.

ENGLISH: Join us in protest for a better Animal Welfare Act!

On February 17, Animalia, HESY, Oikeutta eläimille and SEY the Finnish Federation for Animal Welfare Associations invite everyone to join the Eläinten ääni (The voice of animals) demonstration. The demonstration draws attention to the lack of ambition in the draft proposal for the new Animal Welfare Act. Host: Ina Mikkola, music by Eva & Manu!

Crucial improvements, such as banning beam barns, farrowing stalls and fur farming, as well as guaranteeing farm animals continuous access to drinking water and implementing an obligatory tracing method for cats and dogs may be left out of the new law. Without these elements the law is completely unacceptable.

It is the final hour to influence the law and we can still make a difference. Together we will make it known that animals are not to be pushed aside by the government! According to a 2016 Special Eurobarometer, 99 % of Finns consider animal welfare to be ‘important’ and 90 % believe the well-being of farmed animals should be better protected. This must be reflected in the new animal welfare law. Let’s demand together that the voice of the majority be heard!

We will meet at the Helsinki Railway Square at 12noon. From there we will march together to the Parliament House (Mannerheimintie 30). Event in Facebook.

Want to join the demonstration from Turku?

The bus from Turku to Helsinki leaves from the orthodox church on Saturday 17th at 9 am. Bookings: turku@oikeuttaelaimille.fi. You can buy your ticket (5 euros cash) from the bus. Event in Facebook (in Finnish).

Support concert in Joensuu

A support concert will be held at Kulttuurikahvila Laituri on Saturday 17th at 7 pm. Book your tickets (5 euros) in advance: joensuu@animalia.fi. Event in Facebook (in Finnish).

Support concert in Tampere

A support concert will be held at Ravintola Ville&Vilja on Saturday 17th at 8 pm. Free entry. More information (in Finnish).

Seuraavat tahot tukevat Eläinten ääni -mielenosoitusta / The following organizations support the demonstration:

Auringonkoirat ry
Autetaan Eläimiä ry
Balkanin koirat ry
Costa Blancan rescuekoirat ry
Dodo ry
Eläinsuojeluyhdistys Dewi ry
Helsingin yliopiston ylioppilaskunta – HYY
Hämeenlinnan Kissojen Ystävät ry:n
Kuono ry
Kymenlaakson Eläinystävät ry
Kyproskoirat ry
Los Perros de Andalucia en Finlandia ry
Luonto-Liitto ry
Maan ystävät ry
Mikkelin Eläinsuojeluyhdistys MESY ry
PKS Vegaaniliitto ry
Pro Animals Finland – PAFi ry
Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry
Refugio Esperanza
Rekku rescue ry
Vasemmistonuoret ry
Venäjän Katukoirat ry
Vihreät nuoret ry
Viipurin Koirat ry