Puolassa pohditaan turkistarhaus- ja sirkuseläinkieltoa

Puolassa pohditaan turkistarhaus- ja sirkuseläinkieltoa

Puolan parlamentti käsittelee parhaillaan lakimuutosta, joka vaatii turkistarhaus- ja sirkuseläinkieltoa sekä rituaaliteurastusten kieltämistä. Lisäksi siinä vaaditaan tiukennuksia koirien ja kissojen pito-olosuhteisiin.

Esityksellä on vankka tuki erityisesti maan suurimmassa puolueessa. Laki ja oikeus -puolueen 15 edustajaa, mukaan lukien sen johtaja ja Puolan entinen pääministeri Jarosław Kaczyński, on allekirjoittanut esityksen. Kaczyński on myös vastustanut turkistarhausta voimakkaasti julkisella videopuheellaan. Kaczyńskin mukaan Puolan on aika olla todellinen Euroopan maa ja luopua epäeettisestä turkistarhauksesta, joka on jo yleisesti Euroopassa kiellettyä.

”Sen ei pitäisi olla hyväksyttävää. Me emme voi olla toisen luokan maa”, Kaczyński kertoo Viva! -eläinoikeusjärjestön videolla.

Video ja Kaczyńskin kannanotot ovat näkyvästi esillä Puolan mediassa.

Kaczyńskin mielestä turkistarhauksen kieltämisessä on kysymys meidän asenteestamme eläimiä kohtaan. Puheessaan hän lisää, että jokaisen kunnon ihmisen tulisi olla armollinen ja hyväsydäminen eläimiä kohtaan.

Puola on yksi maailman suurimpia turkistentuottajamaita Suomen ohella.

Lähteet ja lisätietoa:

Plant Based News: Major Polish Politician Admits He Is Against Fur Farming

Jarosław Kaczyńskin videopuhe englanninkielisin tekstein Facebookissa.