Michael Kors luopuu turkiksista

Michael Kors luopuu turkiksista

Kansainvälinen Fur Free Alliance juhlistaa Michael Korsin liittymistä turkiksista luopuneiden kansainvälisten brändien joukkoon.

Kansainvälinen luksusmuotitalo ilmoitti tänään luopuvansa turkiseläinten käyttämisestä tuotteissaan. Aitojen turkisten käyttö ajetaan alas vuoden 2018 loppuun mennessä. Ilmoituksen myötä Michael Kors ja Jimmy Choo liittyvät kansainvälisten turkittomien liikkeiden Fur Free Retailer -ohjelmaan, jota Suomessa pitää yllä Animalia.

“Olen iloinen voidessani ilmoittaa yrityksemme sitoutumisen turkittomuuteen Michael Kors ja Jimmy Choo -kokoelmissamme. Päätös merkitsee uuden lehden kääntämistä yrityksemme kehitystyössä ja innovatiivisten materiaalien käytössä”, yrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja John D. Idol iloitsee.

“Valmistusmenetelmien teknologisten edistysaskeleiden ansiosta voimme luoda luksusestetiikkaa tekoturkiksen avulla”, suunnittelija Michael Kors sanoo. ”Esittelemme näitä uusia tekniikoita muotinäytöksessämme helmikuussa.”

”Fur Free Alliance onnittelee Michael Korsia tästä valtavasta askeleesta. On yhä selvempää, että sekä muotitalot että kuluttajat haluavat pysyä erossa eläimiin kohdistuvasta julmuudesta varsinkin nyt, kun innovatiivisia vaihtoehtoja on tarjolla”, Fur Free Alliancen puheenjohtaja Joh Vinding toteaa.

”Onnittelemme Michael Korsia liittymisestä tulevaisuuden muotitalojen joukkoon. On hienoa, että muotitalot siirtyvät nyt liukuhihnalla turkittomuuteen. Tämä on esimerkki, jota suomalaisten yritysten näkisi oikein mielellään seuraavan”, Animalian toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs kannustaa.

Michael Kors liittyy samaan turkittomien luksusmuodin brändijohtajien joukkoon Guccin, Armanin, Yoox Net-a-Porterin, Stella McCartneyn, Ralph Laurenin ja Hugo Bossin kanssa.

 

TIEDUSTELUT

Heidi Kivekäs vs. Toiminnanjohtaja puh. +358 50 384 5072, heidi.kivekas@animalia.fi

Animalia

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Eläimet eivät itse voi puhua omasta puolestaan: ne tarvitsevat äänitorvekseen eläinten hyvinvoinnista välittävien ihmisten järjestön. Animalia vaatii, että eläinten hyvinvointi ja oikeudet huomioidaan nykyistä paremmin lainsäädännössä, koulutuksessa ja jokapäiväisissä suhteissamme eläimiin. Animalian työ pohjautuu sekä kokemukseen että tutkimustuloksiin. Lisätietoja: www.animalia.fi

Fur Free Retailer

Fur Free Retailer on ohjelma, joka yhdistää turkittomat liikkeet ja eettisiä vaihtoehtoja etsivät kuluttajat. Fur Free Retailer -listaus antaa ajantasaista tietoa yritysten turkislinjauksista ja auttaa kuluttajia tekemään vastuullisia kulutuspäätöksiä. Ohjelma kannustaa yrityksiä turkittomuuteen sekä kuluttajia vastuullisuuteen. Fur Free Retailer -ohjelma on Fur Free Alliancen perustama ja se toimii 20 maassa. Fur Free Alliance on kansainvälinen, yli 40 eläin- ja ympäristöjärjestön yhteenliittymä. Suomessa Fur Free Retailer -ohjelmaa ja Turkiton liike -listaa ylläpitää Animalia. Lisätietoja: www.furfreeretailer.com ja www.animalia.fi/turkittomat-liikkeet