VF Corporation tuotemerkkeineen liittyy Fur Free Retailer -ohjelmaan

VF Corporation tuotemerkkeineen liittyy Fur Free Retailer -ohjelmaan

Ilmoituksellaan VF Corporation vahvistaa sitoutumistaan eläinten hyvinvointiin.

Maailman johtava lifestyle-vaatteiden valmistaja VF Corporation on liittynyt Fur Free Retailer -ohjelmaan. Ohjelmaa ylläpitää kansainvälinen Fur Free Alliance, jolla on 40 jäsenjärjestöä ympäri maailmaa. Suomessa Fur Free Retailer -ohjelmaa edustaa Animalia, joka myös ylläpitää Turkiton liike -listaa.

Liittymällä Fur Free Retailer -ohjelmaan VF vahvistaa sitoutumistaan turkittomuuteen. Yrityksen turkittomuuslinjaus koskee sen yli 20 tuotemerkkiä, joita ovat muun muassa Vans, The North Face, Timberland, Wrangler, Lee, Napapijri ja Smartwool. Aiemmin tänä vuonna yritys julkaisi ensimmäisen eläinperäisiin tuotteisiin liittyvän linjauksensa, jonka mukaisesti yritys ei enää käytä turkista, angoraa tai eksoottisten eläinten nahkaa.

“Liittymällä Fur Free Retailer -ohjelmaan haluamme kertoa, että suhtaudumme eläinten hyvinvointiin vakavasti. Vastuullisuus ja luonnon kunnioitus ovat meidän ja tuotemerkkiemme perusarvoja. Jatkamme yhteistyötä arvostettujen eläinoikeusjärjestöjen sekä samat arvot jakavien yritysten kanssa edistääksemme työtä, jonka avulla kehitetään korvaajia eläinperäisille materiaaleille”, kertoo Letitia Webster, VF:n yritysvastuusta vastaava varatoimitusjohtaja.

“Eläinten hyvinvointi vaikuttaa yhä enemmän kuluttajien ostopäätöksiin. VF:n esimerkki ja Animalian koko ajan kasvava suomalaisten turkittomien liikkeiden lista osoittavat, että yritykset kokevat eläinten hyvinvoinnin ja kuluttajien toiveet tärkeiksi. Muoti- ja vaatetusalan tulevaisuus on turkiton ja muutoksen aika on nyt”, sanoo Animalian vs. toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs.

“Olemme iloisia saadessamme VF Corporationin mukaan Fur Free Retailer -ohjelmaan. Turkisalalla eläimiä kohdellaan huonosti ja ne joutuvat elämään elämänsä pienissä verkkohäkeissä. Tulevaisuuden ajattelun ja innovatiivisten yritysten, kuten VF Corporationin, avulla turkittomuudesta tulee uusi normi muotialalle”, kertoo Fur Free Retailer -ohjelman puheenjohtaja Joh Vinding.

Fur Free Retailer -ohjelmaan ja turkittomiin liikkeisiin voi tutustua osoitteissa www.furfreeretailer.com ja www.animalia.fi/turkittomat-liikkeet

VF Corporation

VF Corporationilla (VFC) on monipuolinen valikoima ikonisia lifestyle-tuotemerkkejä, joita myydään ympäri maailmaa. Merkkeihin kuuluvat muun muassa Vans®, The North Face®, Napapijri®, Timberland®, Wrangler® and Lee®. VF on perustettu vuonna 1899 ja se on yksi maailman suurimmista vaate-, jalkine- ja asustevalmistajista, jolla on yhteiskuntavastuulinjaukset erilaisille alueille, tuoteryhmille ja jakelukanaville. VF on sitoutunut tuottamaan innovatiivisia ratkaisuja kuluttajille. Lisätietoja: www.vfc.com

Animalia

Animalia on eläinten oikeuksia edistävä asiantuntija- ja kansalaisjärjestö, joka perustettiin vuonna 1961. Animalia vastustaa sellaista eläinten kohtelua, joka aiheuttaa eläimille kärsimystä tai estää olennaisesti niiden lajityypillistä käyttäytymistä. Eläimet eivät itse voi puhua omasta puolestaan: ne tarvitsevat äänitorvekseen eläinten hyvinvoinnista välittävien ihmisten järjestön. Animalia vaatii, että eläinten hyvinvointi ja oikeudet huomioidaan nykyistä paremmin lainsäädännössä, koulutuksessa ja jokapäiväisissä suhteissamme eläimiin. Animalian työ pohjautuu sekä kokemukseen että tutkimustuloksiin. Lisätietoja: www.animalia.fi

Fur Free Retailer

Fur Free Retailer on ohjelma, joka yhdistää turkittomat liikkeet ja eettisiä vaihtoehtoja etsivät kuluttajat. Fur Free Retailer -listaus antaa ajantasaista tietoa yritysten turkislinjauksista ja auttaa kuluttajia tekemään vastuullisia kulutuspäätöksiä. Ohjelma kannustaa yrityksiä turkittomuuteen sekä kuluttajia vastuullisuuteen. Fur Free Retailer -ohjelma on Fur Free Alliancen perustama ja se toimii 20 maassa. Fur Free Alliance on kansainvälinen, yli 40 eläin- ja ympäristöjärjestön yhteenliittymä. Suomessa Fur Free Retailer -ohjelmaa ja Turkiton liike -listaa ylläpitää Animalia. Lisätietoja: www.furfreeretailer.com ja www.animalia.fi/turkittomat-liikkeet

Lisätietoja:

Animalia

Heidi Kivekäs vs. Toiminnanjohtaja puh. +358 50 384 5072, heidi.kivekas@animalia.fi

VF Corporation

Craig Hodges
Senior Director, Corporate Communications Office: +13 36 424 5636, Craig_Hodges@vfc.com

Fabrizia Greppi
Senior Director, Corporate Communications, EMEA +41 91 649 1359, Press_emea@vfc.com