Kansainväliset järjestöt vaativat Suomea lopettamaan jättikettujen jalostamisen

Kansainväliset järjestöt vaativat Suomea lopettamaan jättikettujen jalostamisen

Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö Fur Free Alliance jäsenorganisaatioineen vetoaa sen puolesta, että Suomi käyttää kaikki mahdolliset keinot ylipainoisten sinikettujen kasvattamisen ja jalostamisen lopettamiseksi. Kattojärjestöön kuuluu yhteensä yli 40 eläinjärjestöä muun muassa Euroopasta, Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta.

”Ilmi tullut jättikokoisten kettujen jalostaminen suomalaisilla turkistiloilla on aiheuttanut myrskyn kansainvälisessä lehdistössä. Sokeeraava materiaali huonosti liikkumaan kykenevistä ketuista on huolestuttanut kansalaisia ja eläinoikeusjärjestöjä ympäri maailmaa”, järjestöjen yhteistiedotteessa sanotaan.

Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtisen mukaan turkisteollisuus on ollut tietoinen ongelmasta jo pitkään.

”Vuonna 2014 julkaistu MTT:n selvitys osoitti, että syksyllä tehdyssä mittauksessa jopa 86 prosentilla tutkituista turkiseläimistä oli vääntyneet jalat ja jopa 20 prosenttia oli huomattavan ylipainoisia. Tarvitaan viranomaisten puuttumista, ja lisäksi uudessa eläinsuojelulaissa on säädettävä paremmat valtuudet kieltää haitallinen jalostus”, Lahtinen vaatii.

Fur Free Alliancen jäsenjärjestöt kannustavat myös yrityksiä niin Suomessa kuin kansainvälisesti luopumaan turkiksista. Animalian Suomessa käynnissä olevassa Anti Animalia -kampanjassa yritykset voivat saada nimensä pois antipalkinnon ehdokaslistalta, mikäli ne luopuvat turkiksista.

”Vakavat hyvinvointiongelmat ovat turkistarhauksen olennainen ja pysyvä osa. Ei yksinkertaisesti ole mahdollista pitää turkiseläimiä pienissä häkeissä ilman, että niille aiheutuu huomattavaa kärsimystä”, sanoo Fur Free Alliancen ohjelmajohtaja Brigit Oele.

Lisätiedot:

Fur Free Alliancen tiedote.

MTT: Eläinten hyvinvointi suomalaisia kettutiloilla

Anti Animalia –kampanjasivu

Veikka Lahtinen
kampanjavastaava, Animalia
puh. 040 590 5575
veikka.lahtinen(at)animalia.fi

Heidi Kivekäs
vs. toiminnanjohtaja
puh. 050 384 5072
heidi.kivekas(at)animalia.fi

 

Kuva: Oikeutta eläimille