Pako eläintilalta -peli tuo tehotuotannon olosuhteet pelaajien silmien eteen

Pako eläintilalta -peli tuo tehotuotannon olosuhteet pelaajien silmien eteen

Kuva: Jo-Anne McArthur / We Animals
Kuva: Jo-Anne McArthur / We Animals

Animalia toteuttaa vuoden 2017 kesäkiertueensa osana pakopelin, jossa osallistuja pyrkii löytämään tien ulos eläintilalta 30 minuutissa. Kokemuksellinen pakopeli vie pelaajan suomalaisen tehotuotannon olosuhteisiin. Eläintuotannon epäkohdat konkretisoituvat, kun pelaajat etsivät ulospääsyä suljetusta ja uhkaavasta tilasta. Peliä pääsee pelaamaan ensimmäisen kerran tulevana viikonloppuna Maailma kylässä -festivaalilla Helsingissä.

Pakohuoneet ovat suosittuja ryhmäpelejä, joissa erilaisia ongelmia ratkomalla yritetään löytää ulospääsy tilasta tietyn aikarajoitteen puitteissa. Esimerkiksi Helsinkiin on viime vuosina avattu yli 10 erilaista pakohuonetta.

”Pako eläintilalta -peli on yksi tapa käydä keskustelua siitä, millaiset elinolosuhteet nykyinen eläinlaki sallii eläimille. Lypsylehmien kytkeminen kaulasta metalliparteen, emakkohäkit ja turkistarhojen häkit ovat kaikki eläintuotannon arkipäivää julmuudestaan huolimatta. Haluamme, että ihmiset ajattelevat näitä asioita myös eläimen kokemuksen kannalta”, Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen kertoo.

Pako eläintilalta -pakopeli on rahoitettu osana Animalian joukkorahoituskampanjaa, jossa ihmiset saivat hankkia kansanedustajille Uusi eläinlaki -kirjan ja siten välittää heille tietoa tuotantoeläinten oloista. Kampanjassa sai myös lähettää valitsemalleen kansanedustajalle henkilökohtaisia terveisiä, joita kertyikin yli 100 kappaletta. Keräys tuotti yhteensä lähes 4 000 euroa.

Pakopeliin voi osallistua ensimmäisen kerran Helsingin Maailma kylässä -festivaaleilla 27.─28. toukokuuta Animalian teltassa paikalla G485. Teltta sijaitsee Rautatientorilta katsottuna suihkulähteen jälkeen vasemmalla puolella ennen Mahdollisuuksien toria.

Lisätiedot:

Veikka Lahtinen
kampanjavastaava, Animalia
puh. 040 590 5575
veikka.lahtinen(at)animalia.fi

Katre Kauhanen
kesäkiertuekoordinaattori, Animalia
katre.kauhanen(at)animalia.fi

Kesäkiertueen verkkosivulla kaikki kiertueen pysäkit sekä päivittyvä lista paikkakunnista, joissa pakopeliä pelataan.

Tiedotteemme kansanedustajille luovutetuista kirjoista ja samassa tilaisuudessa järjestetystä seminaarista eläinsuojelulain uudistuksesta on luettavissa Animalian sivulla.