Uusi eläinlaki -kirja kaikille kansanedustajille

Uusi eläinlaki -kirja kaikille kansanedustajille

uusi elainlaki_600 x 571Animalia järjestää tiistaina 23. toukokuuta Eduskuntatalon edustalla tilaisuuden, jossa kaikille 200 kansanedustajalle jaetaan Uusi eläinlaki -kirja Animalian joukkorahoituskampanjan tuottamilla varoilla. Kampanjassa kansalaiset saivat hankkia kirjoja kansanedustajille sekä lähettää henkilökohtaisia terveisiä valitsemilleen edustajille.

Kirjassa pohjustetaan uudistettavana olevan eläinsuojelulain tärkeimpiä kohtia, jotta laista saataisiin eläinten hyvinvointia aidosti edistävä. Tilaisuuden jälkeen järjestetään seminaari Pikkuparlamentin auditoriossa.

Kirjan mukana toimitetaan myös yli 100 henkilökohtaista tervehdystä, jotka on osoitettu tietyille kansanedustajille. Tervehdyksissä halutaan muistuttaa kansanedustajia siitä, miten tärkeää on tehdä uudesta eläinsuojelulaista edistyksellinen.

Tempaus on samalla Animalian ensimmäisen, lähes 4 000 euroa tuottaneen, joukkorahoituskampanjan päätöstilaisuus.

“Tukijamme ovat olleet hyvin innokkaita hankkimaan Uusi eläinlaki -kirjaa ja kokevat selvästi, että kansanedustajien on saatava muutakin tietoa kuin tehotuotannon lobbarien viestit. Odotammekin paljon kansanedustajia ottamaan kirjoja ja heille osoitettuja terveisiä vastaan”, Animalian kampanjavastaava Veikka Lahtinen kertoo.

Luovutustilaisuuden jälkeen järjestetään Pikkuparlamentin auditoriossa seminaari, jossa Uusi eläinlaki -kirjan kirjoittajat avaavat kirjan keskeisiä sisältöjä kansanedustajille ja muille kuulijoille. Samalla kuullaan puheenvuoroja eri eduskuntaryhmiltä eläinlain muuttamisesta. Kirja esittelee keskeisimmät nykytuotannon ongelmat tiiviisti ja tutkimustietoon pohjaten.

“Myös uuden maatalousministeri Jari Lepän on tärkeää kuulla eläinjärjestöjen ja asiantuntijoiden näkökulma siihen, millainen laki Suomessa tarvitaan. Jopa 99 % suomalaisista toivoo, että tuotantoeläimiä suojeltaisiin paremmin. Nyt kansanedustajilla on mahdollisuus kuulla, millaisia käytännön muutoksia lakiin tarvitaan, jotta tämä tavoite toteutuu”, Animalian vs. toiminnanjohtaja Heidi Kivekäs sanoo.

Mitä, missä ja milloin:

1. Kirjojen luovutustilaisuus Eduskuntatalon edustalla tiistaina 23.5. kello 10.

2. Seminaari Pikkuparlamentin auditoriossa samana päivänä kello 12-13. Ilmoittaudu tilaisuuteen: veikka.lahtinen(at)animalia.fi. Ilmoittautuminen on pakollinen eduskunnan turvajärjestelyjen takia.

Lisätiedot:
Veikka Lahtinen
kampanjavastaava
puh. 040 590 5575
veikka.lahtinen(at)animalia.fi