Suomalaisjärjestöt marssilla turkistarhauksen kieltämiseksi Virossa

Suomalaisjärjestöt marssilla turkistarhauksen kieltämiseksi Virossa


Suomalaisjärjestöt marssilla turkistarhauksen kieltämiseksi Virossa
Paljon mediahuomiota kerännyt turkistarhauksen vastainen marssi oli useiden järjestöjen yhteisponnistus. Lakialoite tarhauskiellosta on menossa Viron hallituksen käsittelyyn.

Eläinoikeusjärjestöt Loomus ja Loomade Nimel järjestivät 13. huhtikuuta kansainvälisen marssin turkistarhauksen kieltämiseksi Virossa. Konsulaattien ja lähetystöjen edessä järjestettiin lisäksi tukimielenosoituksia Suomessa, Ruotsissa, Liettuassa, Tanskassa, Kroatiassa ja Puolassa. Animalia ja Oikeutta eläimille osallistuivat Tallinnan päämarssille, ja Animalia myös organisoi Helsingissä tukimielenosoituksen Viron suurlähetystön edessä.

Suomalaisjärjestöt marssilla turkistarhauksen kieltämiseksi VirossaViron parlamentin puhemies Eiki Nestor, kansanedustaja Barbi Pilvre, ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Rainer Vakra sekä suomalaisten, latvialaisten ja virolaisten eläinoikeusjärjestön edustajat puhuivat parlamentin edessä.

– Animalia tukee kamppailua turkistarhauksen lopettamiseksi Virossa. Suomi on suuri turkistuottajamaa ja on tullut selväksi, että eettisestä turkistarhausta ei ole. Koska suuri osa virolaisesta turkistuotannosta on suomalaisessa omistuksessa, Suomi on osavastuussa eläinten kärsimyksestä Virossa, sanoi puheessaan Veikka Lahtinen, Animalian kampanjavastaava.

Suomalaisjärjestöt marssilla turkistarhauksen kieltämiseksi Virossa Turkistarhauksen kieltämistä vaativa kirje, jonka oli allekirjoittanut yli 6 000 ihmistä viikon aikana, luovutettiin tilaisuudessa kansanedustajille. Helmikuun lopussa sosiaalidemokraattien kansanedustaja Barbi Pilvre esitteli parlamentille 14 kansanedustajan tekemän lakiesityksen turkistarhauksen kieltämiseksi kymmenen vuoden siirtymäajalla. Esityksen ensimmäinen käsittely on toukokuussa.

Lisää KUVIA marssilta.