Carpe-projeki etenee vauhdilla pitkän talven jälkeen

Carpe-projeki etenee vauhdilla pitkän talven jälkeen

Carpe_koirat_Veera Nuri
Kuva: Veera Nuri Photography

Animalia tukee Rescueyhdistys Kulkurit ry:n Carpe-projektia, jossa Romaniaan rakennetaan uutta nykyaikaista koiratarhaa. Projektin avustamisen mahdollisti testamenttilahjoituksen tehnyt henkilö. Animalia lahjoitti Kulkureille 2 500 euroa saamastaan testamenttilahjoituksesta. Suomalainen valokuvaaja Veera Nuri asuu Romaniassa ja työskentelee projektin eteen yhdessä paikallisten eläinsuojelijoiden kanssa. Saimme Veeralta kuulumisia projektin etenemisestä 16.3.2017.

Pitkän ja ankean talven jälkeen taivaanrannassa kajastaa toivo. Aurinko on pidentänyt työpäiväänsä ja sen säteet ulottuvat paitsi keittiööni, myös mieleeni. Talven annettua tällä erää periksi keväälle, lumi on sulanut ja vihreä väri alkaa valtaamaan maisemaa. Aamukahvikin maistuu paremmalle.

Kuva: Veera Nuri Photography
Pian ensimmäiset häkit ovat rakennettu, Kuva: Veera Nuri Photography

Rescuetyö on tunteita herättävää. Yhtenä hetkenä epätoivo tuntuu nielaisevan ja heti seuraavana hetkenä on ilo ylimmillään. Onnellisten tarinoiden, tervehtyvien koirien, sterilointien ja valistuksen ansiosta jaksaa jatkaa työtä kodittomien koirien puolesta. Koskaan ei ole ollut sellainen olo, että lopetan, mutta vaikeaa on ollut. Olen ylpeä ollessani osa yhdistystä, joka tekee niin paljon uraauurtavaa työtä paikallisella tasolla ja uskoo muutokseen kestävän kehityksen avulla.

Työmiesten motivaatio on kova ja he haluaisivat rakentaa kaikki tarhan häkit kerralla. Olemme toiveikkaita, että tätä vauhtia koirat pääsevät muuttamaan uudelle tarhalle viimeistään kesällä!

carpe projekti kevät 2017
Työn touhussa. Kuva: Veera Nuri Photography

Hienointa tässä päivässä on Carpe. Työmiehet ovat lumen sulamisen myötä päässeet tarhalle. Voin kuulla mielessäni vasaran paukkeen ja työmiesten huutelut toisilleen. Vain parin ensimmäisen päivän aikana tontille on jo ehditty valaa sisähäkkien betonipohja ja pian ensimmäiset häkit ovat rakennettu. Työmiesten motivaatio on kova ja he haluaisivat rakentaa kaikki tarhan häkit kerralla. Olemme toiveikkaita, että tätä vauhtia koirat pääsevät muuttamaan uudelle tarhalle viimeistään kesällä!

Tukijoidemme ansiosta me kuljemme kohti päämääräämme, jossa jokaisella koiralla on koti eikä eläinsuojelyhdistyksiä tarvita.

Heille, jotka seisovat rinnallamme ja ovat tiiviisti hengessä mukana, haluan sanoa kiitos. On hieman kulunutta sanoa, että ilman tukijoita meitä ei olisi, mutta se on totta. Tukijoidemme ansiosta me kuljemme kohti päämääräämme, jossa jokaisella koiralla on koti eikä eläinsuojelyhdistyksiä tarvita.

Tukijamme uskovat asiaamme vähintään yhtä paljon kuin me. Esimerkkinä tästä on Animalia ja henkilö, jonka testamentin avulla pääsimme näin vauhdikkaaseen alkuun. Kiitos!

Lisätietoa Rescuekoirayhdistys Kulkurit ry:stä ja Carpe-projektista.

Voit lukea Veera Nurin toisen tilannepäivityksen ”Talvi on koetellut kodittomia koiria Romaniassa” täältä.

Testamenttilahjoituksella ilmaiset, mitä olet pitänyt arvokkaana elämäsi aikana

shutterstock_203005717_testamentti_kissa_800x600-logot

Animalialle testamenttilahjoituksen tehnyt henkilö halusi auttaa perinnöllään eläimiä. Erityisesti koirat olivat hänen sydäntään lähellä, joten ohjasimme saamamme testamenttilahjoituksen koirille.

Lahjoitukset ja testamentit ovat merkittävä tuki Animalian toiminnalle. Niillä mahdollistetaan pitkäjänteinen työ eläinten puolesta. Lahjoitustoiminnan merkitys on korostunut aikaisempaa enemmän, koska julkisen sektorin osuus rahoituksesta pienenee jatkuvasti.

Animalia on myös mukana Vastuullinen lahjoittaminen ry:n Hyvä testamentti -kampanjassa. Kampanja kannustaa päättämään jo nyt omaisuutensa käytöstä testamentilla. Sen avulla halutaan myös muistuttaa, että mikään lahjoitus ei ole liian pieni. Testamenttilahjoitus voi olla muutakin kuin rahaa.

Voit lukea lisää testamenttilahjoittamisesta täältä.

Uutinen Animalian testamenttilahjoituksesta koirille.