Armas Traktori – mitä tekisimme ilman sinua?

Armas Traktori – mitä tekisimme ilman sinua?

Armas
On se komea!

Animalian aineettomista lahjoista tulleilla tuotoilla sekä muutaman yksityisen lahjoituksen avulla Eläinsuojelukeskus Tuulispäähän hankittiin traktori, joka nimettiin Armakseksi. 

Tuulispäähän saapui helmikuun alussa eläinasukkaiden ihmetykseksi traktori. Eläinten turvakodin perustaja Piia Anttonen sai kuulla Armaksesta eräältä tuttavaltaan, joka sattui tuntemaan traktorikauppiaan. Entisessä elämässään Armas kolasi lunta huoltoaseman pihalla.

Tuulispäässä Armaksen arkiset askareet ovat kuitenkin vaihtelevia. Traktorin ei tarvitse työskennellä päivittäin, mutta sen tuoma apu on korvaamatonta. Armas jatkaa tilalla sille tutun työn, lumenluonnin, parissa, mutta sen toimenkuviin kuuluu myös lannan kuskaaminen ja pyöröpaalien sekä maa-aineksen siirtely. Ovatko eläinten leppoisat eläkepäivät nyt ohi?

Armakselle hankittiin heti alkuvaiheessa uskollinen ja dynaaminen ystävä, peräkärry, joka nimettiin TNT:ksi.

”Eläimet ovat vähän jännittäneet Armasta, mutta ne ovat kuitenkin suhtautuneet siihen aidon kiinnostuneesti. Armas työskentelee eläinten näköpiirissä, joten se tulee eläimille hyvin tutuksi. Traktorin kierrosten nostattaminen on aiheuttanut pienimuotoisia laukkahepuleita niin lehmissä kuin hevosissakin”, Anttonen kertoo.

Armaksen kadet
Armas sai myös kädet.

Armakselle hankittiin heti alkuvaiheessa uskollinen ja dynaaminen ystävä, peräkärry, joka nimettiin TNT:ksi. Armaksen ensimmäinen työpäivä menikin lantalan tyhjennyksen parissa yhdessä TNT:n kanssa. Armaksen pään menoksi on tehty suunnitelmien lisäksi muita hankintoja. Sille hankittiin maaliskuun alussa ”kädet” eli paalipihdit. Ne eivät ole mitkään räpylät, sillä ne painavat yli 200 kiloa! Lisäksi hankinnan alla on mahdollisuuksien mukaan muita hyödyllisiä lisäosia.

Armas on myös saanut ystävänpäivälahjoja.

Armaksella on myös omat Facebook-sivut. Piia kertoo, että moni on sanonut hänelle ilahtuneena Armaksen olevan ensimmäinen vastaan tullut traktori, jolla on omat fanisivut! Armas on myös saanut ystävänpäivälahjoja, joita pääset katsomaan täältä.

Tuulispään asukkaat ja toiminta ovat tehneet lähtemättömän vaikutuksen

Tukijamme ovat tärkeässä osassa Armaksen tarinassa ja Tuulispään toiminnan kasvattamisessa. Animalia on esimerkiksi ollut mukana keräämässä Laidunmaata Tuulispäähän -kampanjan avulla varoja uutta laidunmaata varten. Yhdistys myös tuki Tuulispään projektia suoralla 10 000 euron lahjoituksella. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman tukijoitamme. 

Keräyksen tavoite saavutettiin odotettua aiemmin. Hankittu lisämaa laajentaa turvakodin toimintaa, tarjoaa eläimille tilavammat puitteet ja mahdollistaa uusien kodittomien eläinten asuttamisen.

Jokainen keräykseen osallistuva, aineettomia lahjoja hankkiva, kuukausittaisin tukeva, yksittäisen lahjoituksen ja jäsenmaksun suorittava henkilö on tärkeä. Yhdessä teemme tehokkaimmin töitä eläinten paremman tulevaisuuden puolesta.

Teksti: Annu Piensoho

Kuvat: Piia Anttonen

 

Kuukausilahjoitus_Varmista_Tule_kuukausijaeseneksiAnimalia toimii lähes täysin yksityishenkilöiden tuella, joten jokainen lahjoitus, kuukausittainen tuki ja jäsenmaksu ovat tärkeitä. Esimerkiksi kuukausilahjoittajana voit puolustaa eläimiä helposti. Säännöllinen tuki mahdollistaa vaikuttavan työn eläinten hyväksi. Samalla varmistat, että työ eläinten hyväksi näkyy, kuuluu ja jatkuu tulevaisuudessakin. Liity mukaan tästä.

Tapoja auttaa riittää! Voit esimerkiksi antaa kevään juhlijoille lahjaksi aineettomiaTuulispää-lahjoja.

Voit tukea Animalian toimintaa eläinten hyväksi myös tekemällä kertalahjoituksen haluamaasi kohteeseen.

Kiitos tuestasi!