Jälleen uusi suuryritys luopuu häkkikananmunista

Jälleen uusi suuryritys luopuu häkkikananmunista

Jälleen uusi suuryritys luopuu häkkikananmunistaYhdysvaltalainen General Mills, yksi maailman suurimmista ruokayrityksistä ilmoitti luopuvansa häkkikananmunista maailmanlaajuisesti vuoteen 2025 mennessä.

Häkkimunien käyttö lopetetaan kaikissa yrityksen tuotteissa, joita myydään yli 100 maassa. General Millsin tuotemerkkejä ovat muun muassa Häägen-Dazs, Yoplait, Cheerios ja Old El Paso.

General Millsin päätös on seurausta kansainvälisen Open Wing Alliancen (OWA) tekemästä työstä. OWA on The Humane Leaguen vuonna 2016 perustama koalitio, johon myös Animalia kuuluu. Yhteenliittymän tavoitteena on kieltää kanojen häkkikasvatus maailmanlaajuisesti.

”General Millsin päätös tulee toivottavasti vaikuttamaan myös muihin globaalisti toimiviin suuryrityksiin ja niiden linjauksiin. Tämän voiton myötä jäsenjärjestömme tulevat jatkamaan yhteistyötä sen eteen, että kanojen häkkikasvatus loppuu kokonaan”, sanoo David Coman-Hidy, The Humane Leaguen toiminnanjohtaja.

Open Wing Alliancen ansiosta myös useat muut suuryritykset ovat tehneet linjauksia häkkimunista luopumiseksi. Näitä ovat muun muassa Sodexo, Grupo Bimbo, InterContinental Hotels Group, Compass Group, Aldi Nord, Lidl, PepsiCo, Grupo Alsea, Unilever, Carrefour, Carnival Cruises, ja Starwood Hotels.