Animalia näyttävästi osana Poliittisen valokuvan festivaalia 

Animalia näyttävästi osana Poliittisen valokuvan festivaalia 

Poliittisen valokuvan festivaalin teema on tänä vuonna ruoka, ja esillä on kuvia, jotka nostavat esiin ruoan poliittisia, yhteiskunnallisia ja ekologisia ulottuvuuksia. Animalia on tehnyt pitkään töitä vegaanisen ruokavalion edistämisen sekä ruuantuotannossä käytettävien eläinten olojen kritisoimisen parissa, ja nyt tämä työ tuodaan näkyviin osana festivaalia.

Näyttelytilassa on esillä kuvia Animalian arkistoista vuosien ajalta sekä nyt käynnissä olevan eläinlakiin keskittyvän Lainsuojaton-kampanjan materiaaleja. Näyttely on käynnissä Suomen valokuvataiteen museossa 3.2.-29.4. Näyttelyyn ovat antaneet materiaalia myös Oikeutta eläimille ja Greenpeace.

Osana festivaalia järjestetään useita kiinnostavia tapahtumia. Animalian toiminnanjohtaja Mai Kivelä osallistuu lauantaina 4. helmikuuta englanninkieliseen Post-Food –seminaariin, jossa käsitellään ruokaa yhteiskunnallisena kysymyksenä. Kampanjavastaava Veikka Lahtinen on mukana valokuvalla vaikuttamista käsittelevässä keskustelussa 5. huhtikuuta, kun tuotantoeläinkuvistaan tunnettu valokuvaaja Jo-Anne McArthur vierailee Suomessa.

”Ruoka on syvästi yhteiskunnallinen asia, sillä se mitä syömme liittyy niin työoloihin, ympäristöön kuin toisten lajien elinoloihin. Siksi on hienoa, että Poliittisen valokuvan festivaali haluaa nostaa ruuan teemakseen, ja Animalia tietenkin tuo mielellään aiheeseen liittyvän asiantuntemuksensa osaksi festivaalia”, toiminnanjohtaja Mai Kivelä kertoo.

Festivaalin päänäyttely järjestetään nyt kolmatta vuotta.

Poliittisen valokuvan festivaali
Näyttely avoinna 3.2.-29.4.2017
Osoite: Kaapelitehdas,Tallberginkatu 1 G, Helsinki

pvf_lainsuojaton