Tavoitteena eläimille parempi tulevaisuus

Tavoitteena eläimille parempi tulevaisuus

Suurimmaksi osaksi tuotantoeläinten olot eivät nykyisellään ole riittävät lajityypilliseen käyttäytymiseen. Eläimet tarvitsevat muun muassa enemmän tilaa ja yksilöllistä hoitoa. 

Eläinsuojelulain tarkoitus on yksiselitteinen: suojella eläimiä kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta. Käytännössä kuitenkin tilanne on jotain ihan muuta. Eläinsuojelulaissa pääasiassa säädetään, mitä ei saa tehdä, mutta samalla lain ulkopuolelle jää asioita, jotka sallitaan. Nykylain mukaan saa esimerkiksi pitää nautaa kaulasta kytkettynä navetassa suuren osan sen elämästä, saa kastroida porsaita ilman kivunlievitystä ja saa pitää turkiseläimiä erittäin pienissä häkeissä.

Nykylain mukaan saa pitää nautaa kaulasta kytkettynä navetassa suuren osan sen elämästä, saa kastroida porsaita ilman kivunlievitystä ja saa pitää turkiseläimiä erittäin pienissä häkeissä.

kettu_342017432_2

Eläinlain uudistus on parhaillaan käynnissä. Uudistettavassa laissa pitää huomioida eläinten itseisarvo, lajityypilliset tarpeet, uusi tutkimus sekä kansainväliset eläinsuojelulakeja koskevat vertailut.

Antamalla aineettomia lahjoja tuet eläinsuojelulain parissa tehtävää vaikuttamis- ja kampanjointityötä eläinten paremman tulevaisuuden puolesta. Tämä työ käsittää paljon asioita. Animalia on mukana virallisissa työryhmissä, tapaa kansanedustajia ja tuottaa tietoa eläinten hyvinvoinnista sekä nostaa jatkuvasti esiin nykyisen lain epäkohtia.

”Jos pystyy joululahjan hankkimalla vaikuttamaan niiden kaikkein heikompiosaisten elämään tai tulevaisuuteen, niin nyt jos koskaan on juuri se aika.”

Paola Suhonen – Animalian joulukampanjan kummi

Kuva: Piia Arnould
Kuva: Piia Arnould

Animalian joulukampanjan kummina on vaatesuunnittelija ja elokuvantekijä Paola Suhonen, joka on lahjoittanut ensi vuonna julkaistavasta Animal Rights -mallistosta yhden printin Animalian käyttöön.

”Jos pystyy joululahjan hankkimalla vaikuttamaan niiden kaikkein heikompiosaisten elämään tai tulevaisuuteen, niin nyt jos koskaan on juuri se aika”, Suhonen sanoo.

Koskettavat lahjat kuvastavat parannuksia eläinlakiin

ivanahelsinki_600x600Arvoa eläimille 20€

Arvoa eläimille -lahjalla luodaan huomio siihen, että eläinsuojelulain lähtökohdaksi tulisi asettaa eläimen itseisarvo. Eläimet ovat tuntevia ja kokevia olentoja, eikä niiden arvo riipu siitä, miten ihminen niistä hyötyy. Lahjan korttia koristaa Paola Suhosen suunnittelema Animal Rights –printti.

 

tuotekuva-pesa-possulle-600x600Parempi porsiminen 25 €

Parempi porsiminen -lahjalla puolestaan pyritään vaikuttamaan siihen, että porsimishäkit kielletään. Emakko synnyttää kahdesti vuodessa yli kymmenen porsasta. Nykyaikaisissa sikaloissa emakot joutuvat olemaan suuren osan elämästään liikkumisen estävissä emakkohäkeissä, eivätkä ne sen vuoksi voi toteuttaa esimerkiksi lajityypillistä tarvettaan rakentaa porsailleen pesää.

tuotekuva-tarhatontulevaisuus-600x600Tarhaton tulevaisuus 12 €

Tarhaton tulevaisuus -lahjalla tehdään pitkäjänteistä vaikuttamistyötä turkiseläinten puolesta. Turkiseläimillä ei ole mahdollisuutta vapaaseen lajityypilliseen käyttäytymiseen, eikä edes niiden hyvinvoinnin perusedellytyksiä, kuten jatkuvaa ja riittävää juomaveden saantia, taata lailla. Animalian tavoitteena on lopulta turkistarhaton Suomi.

 

Anna lahja eläimille

Kaikkiin aineettomiin lahjoihin voi tutustua Animalian sivulla. Aineeton lahja on eettinen ja ekologinen vaihtoehto joululahjaksi. Lahjalle saat kauniin kortin.

Joulukampanjan aineettomissa lahjoissa esiintyvät myös Eläinsuojelukeskus Tuulispäässä asuvat pelastetut tuotantoeläimet.

Anna tänä jouluna lahja eläimille: www.animalia.fi/aineeton-lahja