Animalia lähetti toimitusjohtajille postia: ”Irtautukaa turkistuotannosta!”

Animalia lähetti toimitusjohtajille postia: ”Irtautukaa turkistuotannosta!”

Animalia lähetti tänään osana turkisteemaista kampanjaviikkoa kahdeksalle turkiseläinperäisiä somisteita tuotteissaan käyttävän suomalaisyrityksen toimitusjohtajalle postia. Toimitusjohtajat saavat raportin, jossa käydään läpi turkistarhauksen epäkohtia ja pohjoismaisen turkiskaupan väitteitä eettisyydestä ja vastuullisuudesta. Raportin ja kirjeen saavat Ajatar, Bronco, Halonen, Kekäle, L-Fashion Group (mm. Luhta), Muotikuu, Pukumies ja Stockmann.

trip
Toimitusjohtajien huomio halutaan kiinnittää siihen, että turkistuotanto ei ole eettistä liiketoimintaa. Kaikilla turkiseläimillä esiintyy epänormaalia käyttäytymistä, kuten pelkoa, stereotypioita, apatiaa, pentujen tappamista sekä turkin ja raajojen puremista. Suomalaisten yritysten tulisi lopettaa kokonaan turkiseläinten hyväksikäyttö ja turkistarhaus pitäisi kieltää nyt uudistettavassa eläinlaissa.

Kirjeessä kerrottiin muun muassa seuraavaa:

Turkistarhaus on yksi ongelmallisimpia eläintuotannon muotoja ja Animalia on kampanjoinut sen lakkauttamisen puolesta jo vuosikymmeniä. Turkistuotantoon liittyy monia merkittäviä epäkohtia. Turkiseläinhäkki ei täytä eläinten hyvinvointitarpeita. Se on virikkeetön ympäristö, josta puuttuvat mahdollisuudet riittävään liikkumiseen ja lajityypilliseen käyttäytymiseen, esimerkiksi ketuilla kaivamiseen ja minkeillä uimiseen. Supikoirilla ei ole vankeudessa mahdollisuutta nukkua talviunta ja hoitaa perheenä poikasiaan.

 

Mitä jokainen voi tehdä turkiseläinten hyväksi?

1. Tukea turkittomia vaateliikkeitä

2. Osallistua mielenosoituksiin turkistarhausta vastaan perjantaina 25.11. Tampereella , lauantaina 26.11. Helsingissä sekä osallistua Animalian Fur Free Fridayn tapahtumiin

3. Allekirjoittaa vetoomuksen paremman eläinsuojelulain puolesta sekä vaatia Luhtaa luopumaan turkisten käytöstä

4. Hankkia lisää tietoa pohjoismaisesta turkistuotannosta lukemalla toimitusjohtajille lähetetyn raportin.

furs