Nostalgiset uutuuseinekset pikatestissä

Nostalgiset uutuuseinekset pikatestissä

animalia_testaaAnimalian toimistolla on onni sijaita lähellä Helsingin Vegekauppaa. Iloon oli aihetta erityisesti tiistaina, kun Helsingin Kalatalon uudet vegaaniset Jokaiselle-valmisateriat saapuivat ennakkomyyntiin Vegekauppaan ja me ehdimme hankkimaan niitä lounaalle maistelua varten. Keskiviikosta 26.10. alkaen tuotteita on löytynyt useista S-marketeista ja saatavuus laajenee myös K-marketteihin.

Tuotteita on kolme: perunasoselaatikko härkäpavulla, makaronilaatikko soijarouheella ja Tikka Masala tofulla. Tuotteiden proteiinilähteet ovat ilahduttavasti erilaisia. Hinta on noin 4 €/ rasia. Vaikuttaa siltä, että tuotekehitykseen on todella panostettu. Lapsuuden ruokia on monella kasvissyöjällä ikävä, joten näiden tuotteiden voisi kuvitella menevän kuin kuumille kiville. Kaksi tuotteista on gluteenittomia. Peruna ja härkäpapu ovat kotimaisia, tofu on kotimaisen Jalotofun. Rasian voi sujauttaa kartonginkeräykseen. Paljon ilahduttavia asioita siis!

Perunasoselaatikko härkäpavulla

Tätä on kaivattu, sillä kotona tehty ei vain ole sama kuin kaupasta ostettu. Laatikko oli hyvällä OLYMPUS DIGITAL CAMERAtavalla perinteinen, ilman eksoottisia kikkailuja. Sopivasti makua ja tarpeeksi suolaa. Täydellistä ketsupin kanssa. Todennäköisesti monen kiireisen illan pelastus. Proteiini / Protein 2,4 g Suola / Salt 0,7 g

 

 

Makaronilaatikko soijarouheella

Perinteille uskollisena yksinkertainen makumaaOLYMPUS DIGITAL CAMERAilma, mutta pastavalinta tuo modernia fiilistä. Yksi maistelijoista valitsi tämän suosikikseen, toinen kaipasi vielä munamaidon tilalle jotain vastaavaa kiinteyttävää ainesosaa. Yhtä kaikki, kaikki ostavat varmasti uudelleenkin. Proteiini / Protein 8,0 g Suola / Salt 0,8 g

 

 

Tikka Masala tofulla

OLYMPUS DIGITAL CAMERASisältää riisiä ja mausteisen kastikkeen tofukuutioilla. Edellisiin nostalgiaa huokuviin tuotteisiin verrattuna modernia suuntaa edustava. Yllättävän mausteinen ja maukas kastike, nam! Proteiini / Protein 6,1 g Suola / Salt 0,8 g

 

 

Kaiken kaikkiaan on hienoa huomata, että kauppoihin tulevat uutuustuotteet ovat nykyään vegaanisia ja siten Jokaiselle sopivia! Pienet firmat, kuten nyt Helsingin kalatalo, ovat lähteneet rohkeasti mukaan vegaaniruokatrendiin ja tekevät uusia aluevaltauksia. Varmasti rohkeus ja edelläkävijyys myös palkitaan suosiolla.