Vegekesä-resepti: Cajunranskalaiset ja pestodippi

Vegekesä-resepti: Cajunranskalaiset ja pestodippi

cajunranskalaiset(neljälle)

– 6 isohkoa perunaa
– cajunmaustetta
– suolaa
– öljyä

Valitse ranskisten tekoon isohkoja pitkulaisia perunoita. Kuori perunat ja leikkaa paksuiksi tikuiksi. Keitä perunatikkuja ensin noin 8-10 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada sitten vesi pois ja lataa perunat uunipellille. Lorauttele päälle öljyä ja ripottele cajunmauste. Sekoita. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Ripottele päälle suolaa ennen tarjoilua.

 

Pestodippi

– ½ ruukkua tuoretta basilikaa
– 2 valkosipulinkynttä
– ½ dl pinjan- tai auringonkukansiemeniä
– 1 rkl oliiviöljyä
– 2 rkl sitruunanmehua
– 1 rkl ravintohiivahiutaleita
– ripaus suolaa
– 2 dl maustamatonta soijajugurttia

Tee dippi blenderissä surauttamalla ensin siemenet ja valkosipuli rouheaksi. Lisää seuraavaksi basilika. Nyt voit lisätä muut aineet soijajugurttia lukuun ottamatta. Heitä soijajugurtti mukaan kun pesto on hyvin sekaisin. Anna maustua jääkaapissa hetki.

Resepti: Paula Heinonen – pidempikorsi.com

Eläimet eivät voi puhua omasta puolestaan. Siksi sinua tarvitaan.

Mailchimp_kuukausilahjoitus_600x600Kasvissyönnin aloittaminen on hyvä päätös. Vaikuta eläinten hyväksi vielä enemmän tulemalla mukaan toimintaan kuukausilahjoittajana. Tuellasi pitkäjänteinen työ tuotantoeläinten puolesta sekä kasvissyönnin edistäminen ja muu toiminta eläinten hyväksi on mahdollista. Tule mukaan puolustamaan eläimiä!