Vegekesä-resepti: Falafelit

Vegekesä-resepti: Falafelit

falafel(15 pyörykkää)

– 6 dl valmiita kikherneitä
– 1 sipuli
– 3 valkosipulinkynttä
– 1 ½ rkl (ruis)korppujauhoja)
– 1/3 tl cayennepippuria
– ½ tl suolaa
– ½ tl rouhittua mustapippuria
– 2 tl kokonaista kuminaa
– hyppysellinen kardemummaa
– 1 rkl kuivattua persiljaa
– 1 rkl seesaminsiemeniä
– 1 rkl öljyä

Pinnalle:
– (ruis)korppujauhoja

Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi ja kuullota se nopeasti pannulla tilkassa öljyä. Heitä kaikki mausteet mortteliin ja hieraise muutama kerta, että saat kuminan hienoksi. Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikina. Muutama pyöräytys riittää – taikinasta ei saa tulla liian hienoa.
Kastele kädet ja muotoile taikinasta pyöryköitä. Dippaa korppujauhoihin ja paista pannulla rapeiksi.

Resepti: Paula Heinonen – pidempikorsi.com

 

Eläimet eivät voi puhua omasta puolestaan. Siksi sinua tarvitaan.Mailchimp_kuukausilahjoitus_600x600

Kasvissyönnin aloittaminen on hyvä päätös. Vaikuta eläinten hyväksi vielä enemmän tulemalla mukaan toimintaan kuukausilahjoittajana. Tuellasi pitkäjänteinen työ tuotantoeläinten puolesta sekä kasvissyönnin edistäminen ja muu toiminta eläinten hyväksi on mahdollista. Tule mukaan puolustamaan eläimiä!