Kosmetiikan eläinkoekiellot etenevät maailmalla

Kosmetiikan eläinkoekiellot etenevät maailmalla

CleanUpCrueltyKarttaJatko4_2

Eurooppalaisten eläinsuojelujärjestöjen onnistuneen kampanjoinnin seurauksena Euroopan Unioni kielsi kosmetiikan eläinkokeet vuonna 2013. Tämän jälkeen monet maat ovat seuranneet EU:n esimerkkiä. Kartta kertoo tilanteen vuonna 2016.

Eurooppa esimerkkinä muille maille

Euroopan unionin jälkeen kiellon sisällyttivät ensimmäiseksi lainsäädäntöönsä Israel ja Intia, ja sittemmin kiellot ovat levinneet Sveitsiin, Norjaan ja Uuteen-Seelantiin. Etelä-Koreassa kielto on hyväksytty ja tulee voimaan vuonna 2018. Myös Brasiliassa ja Turkissa kosmetiikan eläinkoekielto on voimassa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Lakialoite eläinkoekiellolle on laadittu Argentiinassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Australiassa. Lisäksi useissa maissa neuvotellaan parhaillaan kiellosta. Thaimaassa, Taiwanissa ja Vietnamissa on viime vuosien aikana ryhdytty kehittämään eläinkokeetonta tutkimusta ja valmistelemaan ministeriötasolla eläinkoekieltoa kosmetiikalle.

Myös Kiinassa on tapahtunut edistystä. Maan viranomaiset ovat tehneet lainsäädäntöönsä poikkeuksia, jotka helpottavat eläinkokeettomien tuotteiden markkinoille pääsyä.